Mindre än en månad kvar tills den spanska fotbollen drar igång, vilket innebär att det händer en hel del hos klubbarna just nu. Jag tänkte gå igenom samtliga lag här i bloggen fram till seriepremiären, för att se vad som värvats in och vad som skeppats iväg. Först ut är nykomlingen Cordoba, som på ett mirakulöst sätt tog sig upp till den spanska högstaligan förra säsongen.

Lag: Cordoba

Säsonger i la liga: 9

Placering i fjol: 7:a i segunda division

Cordoba_CF

Spelare in:
Ekeng (Lausanne), Jose Carlos (Rayo), Fede Cartabia (Valencia), Fidel (Elche), Deivid (Las Palmas), Lopez Garai (Sporting), Gunino (Atletico Fenix), Ryder Matos (Fiorentina), Havenaar (Vitesse), Joselu (Jaen)

Spelare ut:
Pelayo (Elche), Fran Cruz, Obiora  & Arturo (Alcorcon), Bernardo (Racing Santander), Uli Davila (Chelsea?)

Kommentar:
Cordoba tog sig som sagt till la liga på ett helt otroligt vis, då Uli Davila sköt laget till högstaligan på stoppminut 10 i matchen mot Las Palmas. Det målet innebar 1-1 och Cordoba traskade alltså vidare på ett bortamål efter 0-0 i första mötet. Laget hade inte mycket att säga till om fram tills dess och man får nog tacka fansen till Las Palmas en smula, som stormade planen så matchen fick avbrytas under en kvart.

Kikar vi då till vad man värvat in den här säsongen så är det inte mycket man höjer på ögonbrynen åt. Lite förvånande att Valencia släppte Fede Cartabia måste jag säga, men i övrigt så är det ganska slätstrukna spelare man hämtat in. Cordoba imponerade inte i segundan och man imponerade heller inte i playoffet, trots att man krånglade sig vidare. Man går en väldigt tuff säsong till mötes och jag tror det blir raka vägen ner i andraligan igen.

/e@sy