Capture

Ikväll har vi två superheta kvartsfinaler i Champions League att se fram emot, Real Madrid – Bayern München och Leicester – Atletico Madrid. Det är nu det ska avgöras, vilka lag når semifinal?

Real Madrid vs Bayern München

Förra matchen slutade med seger 2-1 för Real Madrid, vilket innebär att de har ett gyllene utgångsläge att avancera till semifinal. Ur ett Real-perspektiv kan man inte begära mer, det blev det perfekta resultatet och dessutom fick man Javi Martinez utvisad. I dagens match behöver man därför inte gasa på för fullt utan kan spela mer på säkerhet. Skönt också för dem att veta att ett oavgjort resultat räcker. Saknas i laget gör Pepe, Varane och Bale. De två förstnämnda har varit borta sedan en tid tillbaka medan Bale skadade sig i första matchen. Isco lär ta hans plats vilket för Reals del inte behöver vara ett nedköp. Han var riktigt vass i förra ligamatchen mot Sporting Gijon.

Bayern München har nu kniven mot strupen och är piskade att vinna. Formen är inte superbra, och ser man till de senaste fem matcherna har man två vinster, två förluster samt en oavgjord. Senaste ligamatchen mot Bayer Leverkusen slutade oavgjort 0-0 trots att gästerna fått en man utvisad. Känslan är att Bayern är lite på nedgång, och inför kvällens match saknas dessutom avstängde Javi Martinez. Med tanke på att Mats Hummels fortfarande är osäker till spel kan det bli David Alaba som bildar mittlås med Boateng. Knappast optimalt ur Bayern-synvinkel, men som tur är kan Robert Lewandowski spela igen.

 

Leicester vs Atletico Madrid

Ett frenetiskt kämpande Leicester lyckades hålla siffrorna nere i första matchen och förlorade ”bara” med 1-0. Det får man vara nöjda med, för det innebär att chansen att avancera fortfarande lever. Leicester är erkänt starka hemma på King Power Stadium, men för att avancera krävs det att man höjer sig offensivt. Tränare Shakespeare har dock rejäla bekymmer i backlinjen då Robert Huth är avstängd, Wes Morgan osäker till spel och Yohan Benalouane förmodligen borta på grund av skada. Troligtvis kommer den gamla djurgårdsspelaren Daniel Amartey få starta tillsammans med en sargad Wes Morgan ändå.

Gästerna Atletico Madrid vilade ett gäng nyckelspelare i helgens match mot Osasuna, trots det vann man med komfortabla 3-0. Inför kvällens match får Diego Simeone  både Kevin Gameiro och Tiago spelklara efter en tids skadebekymmer. Vi har svårt att se något annat än att Atletico tar sig vidare här, och med tanke på hemmalagets sargade backlinje kan Atletico nog kontra in någon boll eller två.

Spela på Champions League hos SuperLenny