Just nu pågår kval till fotbollens division 1 i Sverige, under gårdagen var det tänkt att Karlbergs BK och IFK Luleå skulle drabba samman i det första av två möten. Matchen blev inte alls som man tänkt sig, istället för en lugn kvalmatch engagerade den några av Sveriges landslagsstjärnor som just nu befinner sig i Frankrike och laddar upp inför morgondagens VM-kvalmatch mot just Frankrike.

Snökaos låg bakom

Orsaken till att matchen mellan Karlbergs BK och IFK Luleå blev såhär uppmärksammad stavas SNÖKAOS. Tidigare under onsdagen hade IFK Luleå tagit flyget till Stockholm för att försöka få med sig poäng i det första mötet med Karlbergs BK, 17:30 tog laget bussen mot arenan på Bosön, där tog det dock mer eller mindre stopp för norrlänningarna… Först efter fem timmars bussresa kunde IFK Luleås spelartrupp kliva ur bussen på Bosön.

Vid det här laget hade flertalet svenska landslagsspelare engagerat sig i den dramatiska kvalmatchen, Oscar Wendt, John Guidetti och Pontus Jansson satt alla på helspänn och följde matchen febrilt över Twitter från landslagsuppladdningen i Paris.

”Kan inte sova i Paris, det är för spännande”, löd en tweet signerad Celta Vigos anfallsstjärna John Guidetti.

”Jag vägrar lägga mig innan matchen är över!”, skrev Pontus Jansson, till vardags i Leeds.

Precis före midnatt kom beskedet, till allas stora besvikelse och förvåning, matchen skulle skjutas upp! John Guidetti var en av de första att uttrycka sin besvikelse på microbloggen:

”Nej nej nej den får inte vara inställd. Uppkopplingen här är för dålig för att kolla film #underhållningpåhögnivå #kvalvaka”.

NordicBet erbjuder bäst odds ända ner till Division 5!

 

Tiotusentals följde matchen inatt

Som skjutet ur en kanon kom chockbeskedet – Matchen kommer spelas trots allt!
Domarteamet, IFK Luleå och Karlbergs BK kom gemensamt fram till beslutet att spela matchen, även fast klockan passerat midnatt. Ett minst sagt glädjande besked för sportprofilerna Patrick Ekwall, Olof Lundh, Bojan Djordjic och landslagsspelarna, som alla hade engagerat sig ordentligt i dramat. Oscar Wendt var rejält sugen på en livestream och det dröjde inte längre innan efterfrågade en Periscope-sändning på Twitter:

”Hahahaha, det blir match trots allt! Periscope någon?? Vi behöver en stream!!”, skrev Mönchengladbach-försvararen.

Det tog inte lång tid innan Brwa Pishdari gjorde landslagsstjärnan en björntjänst och startade en livesändning via Periscope. Tusentals personer brast ut i glädje, inte minst Wendt, Jansson och Guidetti! De tre la upp en bild på sig själva från hotellrummet där de följade kvalrysaren, som sparkades igång 00:20. Strax därefter kunde man även se att Ola Toivonen anslutit till gänget, invirad i sitt täcke, fortfarande nyvaken.
Landslagsstjärnorna följde nattens kvalrysare mellan Karlsbergs BK och IFK Luleå

 

”En sjuk match”

Vad hände då med matchen? Jo den slutade 2-2.
- En sjuk match. Jag var trött redan innan klockan 21, jag är så jävla trött nu så jag håller på att somna… Grabbarna var helt slut långt innan matchen började, men jag är stolt över dem! En mycket bra insats med tanke på dagen, säger Karlbergs BK tränare Kalle Karlsson i Periscope-sändningen strax efter slutsignalen.

Spela på returmötet mellan Karlbergs BK och IFK Luleå hos NordicBet, bäst odds i Sverige ända ner till division 5!