En snabb uppföljning på måndagens inlägg, om än något kortare den här gången.

Manchester City lyckades krympa avståndet till serieledningen i Premier League, något meningslöst tror jag att det kommer visa sig, när Aston Villa besegrades med 1-0 i Birmingham. Därmed förlust för mitt rekommenderade spel (båda lagen gör mål till 1,85). Aston Villa var väldigt uddlöst och det enda avslutet på mål var Christian Bentekes (inget annat än ett fynd och en affär klubben kommer gå duktigt plus på) nick via en hörna som räddades på mållinjen. Tråkigt att man aldrig riktigt kunde testa Citys mittlås med Touré och Nastasic, som inte direkt är ligans vassaste kort. Aston Villa har nu en hyfsad 6 poängsmatch mot Reading den kommande helgen.

Annat från samma måndagkväll – Alvaro Negredo (Sevilla) lyckades göra mål i mötet med Celta Vigo. Inte bara en gång och inte två gånger, utan tre gånger. Imponerande, med tanke på att jag håller honom som en av världens absolut sämsta anfallare, och än idag, och det dagligen, funderar jag över hur i helvete han kunde få starta en match i det senaste EM-slutspelet för sitt Spanien.

Igår blev Real Madrid och Borussia Dortmund de första lagen att bli klara för kvartsfinalerna i Champions League. Rent hus i mötet på Old Trafford där hörnspelet på över 16 3-vägs (7,00) samt sidospelen över 11,5 hörnor (1,90) och Real Madrid över 1,5 mål (1,90) gick vår väg. Precis som i mötet på Santiago Bernabeu landade siffrorna på 21 hörnor, vilket är väldigt höga siffror i en fotbollsmatch. Madrid vann matchen med 2-1 efter att ha vänt ett underläge.

Resultatet i själva matchen i sig hamnade dock lite i skuggan av det röda kortet som drabbade en Man Utd-spelare i början av den andra halvleken och domarteamet fick stå i centrum i och med det. Efterspel på det att vänta.

En ny Champions League-omgång ikväll när PSG, utan en avstängd Zlatan Ibrahimovic, tar emot Valencia medan Juventus har ett rejält försprång på gästande Celtic. Har ingen vidare skön spelkänsla för någon av matcherna så det blir en eventuell vila denna onsdagkväll.

Så, kvällens säkraste speltips (förutom att det inte finns några säkra spel) blir Joe Buddens album no love lost. Rekommenderas, bra grejor det där.


Ni hittar mig även här via Twitter: @Puyol_SpelaSpel

/Puyol