NordicBet erbjuder bäst odds ända ner till Division 5!

Det är nu knappa två veckor sedan den sista omgången utav Allsvenskan spelades och Malmö FF kunde höja Lennart Johanssons pokal mot skyn. Innan vi kan summera säsongen 2016 ska det dock spelas ett kval om vem utav Helsingborg IF eller Halmstad BK som ska få spela i högsta serien nästa år. Över två matcher ska denna kvalrysare avgöras och det hela startar med kvällens match på Örjans Vall i Halmstad, avspark klockan 18.30!

 

Halmstad BK – Helsingborg IF | Avspark 18.30

Två klassiska lag med en lång historia ställs mot varandra under torsdagskvällen när kvalet till Allsvenskan ska avgöras. Det är det första utav två möten där returen spelas tre dagar senare på Olympia i Helsingborg. Lagen har nu haft knappa två veckor på sig att ladda upp inför denna mycket betydelsefulla match där en förlust kan bli förödande i jakten på Allsvenskt spel nästa säsong.

Helsingborg är laget som har mer att förlora då man ska försvara sin plats i högsta serien. Säsongen 2016 har inte varit någon munter tillställning för Henrik Larsson och hans gäng som varit inblandade i bottenstriden från i stort sett första matchen. Tack vare en uppryckning i de två avslutande matcherna så kunde man hålla undan ifrån Gefle IF och på så sätt få en chans att stanna kvar i Allsvenskan i och med kvalet.

Halmstad BK gick otroligt starkt under våren och lade där med grunden till kvalplatsen. Höstens prestationer har sviktat vilket gjorde att AFC United till slut kunde gå om och knipa direktplatsen till Allsvenskan.

Bortalaget är klara favoriter till att vinna detta dubbelmöte även om kvällens match kommer att bli oerhört tuff. I grunden har Helsingborg ett starkare lag och det borde bli tydligt även om kvällens match spelas på Örjans Vall i Halmstad.