Resonerar lite kring Djurgårdssituationen samt tar tillfället i akt att följa upp gårdagens toppmatch i Göteborg.

När presskonferensen skulle sätta igång, och uppgifterna om att Magnus Pehrsson avgått började leta sig fram genom flödet på Twitter, var det dags att kasta iväg studieböckerna och fram med datorn för att följa. Det var först med en viss känsla av skadeglädje, men när det kom fram att hot var anledningen till det här, blev jag tom. Det är för jäkla sorgligt, helt enkelt.

Det här kommer ju dessutom väldigt chockerande då det var länge sedan Djurgården kändes ha någon långsiktig plan för sig, vilket kändes vara fallet fram till 13:30 idag. Trodde att till och med de människor som nu begått det här kunde inse hur otroligt korkat och vad det här kommer kosta föreningen. Både i form av de sportsliga resultat som högst troligen kommer bli ännu sämre samt ur en ekonomisk aspekt genom sponsortapp.

Morgondagens match på Stadion mot Syrianska kommer ju lägligt för bortalaget, om vi säger så. Vi som är bettingintresserade kan se något positivt i det här annars så tragiska genom att spela på Syrianska till 1,90 (Bet365).

**

Nu kan jag passa på och nämna lite om gårdagens toppmatch på Gamla Ullevi där speltipset i matchen, relativt ohotat, gick in. Så som jag uppfattade matchen kändes det nästan aldrig riktigt farligt när hemmalaget tryckte på för en kvittering. Det uppstod lite situationer ibland, som till exempel när Robin Olsen gör en underbar räddning på Filip Helanders rensning.

När bortalaget drog hem laget för att försvara ledningen såg Göteborgs spel risigt ut. Men till sist alltså en kvittering som kommer att stärka laget, och ingen kan väl på allvar påstå att domare Jonas Eriksson borde blåst frispark vid målsituationen?

**

Känns för tillfället osannolikt att inte både Göteborg och Malmö är två lag som gör upp om guldet i höst.

**

Får nog ta och återgå till studerandet en stund för att vid 19:00 fira kväll med PekingHäcken samt GAISÖstersund. Lägger under lördag/tidig söndag upp speltips till två söndagsmatcher i Allsvenskan.

/Mikel