Trade in Sports lanserar nu möjligheten att köpa in sig i travhästar. Just finns till exempel möjlighet att för 100 kronor bli delägare i den 3-åriga varmblodshingsten Wild Life. Wild Lifes pappa är Offshore Dream (FR) som bland annat har vunnit Prix d’Ameriques två gånger (2007 och 2008) och totalt sprungit in över 21,5 miljoner kronor under sin karriär.

”Vi är stolta att presentera möjligheten för våra kunder att köpa presentkort i en travhäst. En efterfrågad nyhet som gör vår tjänst ännu mer unik. Unika presentkort som t ex i upplevelser har blivit populärt senare år och vi tar nu detta ett steg längre,” säger Trade in Sports marknadschef Robert Lundh.

Det svenska företaget Trade in Sports Europe AB lanserades i april 2012 och den som investerar via Trade in Sports förbinder sig på intet vis att bekosta några löpande utgifter för travhästen. Istället fungerar det ungefär som när man köper aktier i ett företag, dock utan någon rätt att rösta. Man köper in sig för en engångskostnad och får därmed rätt att ta del av framtida vinster – om några sådana uppstår. Om man vill göra sig av med en andel kan man sälja den till marknadspris på Tradeinsports.se.

”Att ge bort en andel i en travhäst eller i en idrottsman och i deras framtida vinster tror vi har stor potential att hamna på topplistan kring populära presenter att ge bort till den idrottsintresserade. Både i år och många år framöver,” spår Lundh. ”Dessutom så är man ju som givare också med och stödjer individuella svenska idrottstalanger och deras satsningar och bidrar på så sätt till svensk idrotts framtida framgångar. Något som intresserar både många privatpersoner och företag.”