I måndags valde den republikanske kongressledamoten Michael Grimm från New York att öppet stödja legalisering och reglering av nätpoker i USA.

Grimm skickade ut ett pressmeddelande där han argumenterade för en legalisering och reglering av nätpokern samtidigt som han passade på att hylla den nybildade lobbyorganisationen FairPlayUSA:s arbete.

”Jag applåderar FairPlayUSA:s bildande av en koalition för att slåss mot illegalt spel. Som före detta FBI-agent stödjer jag helhjärtat ansträngningarna att skapa ett start regelverk för legal nätpoker och att slå ned på olagliga sajter, sajter som i många fall har kopplingar till organiserad brottslighet,” skriver Grimm i sitt pressmeddelande. ”Det finns många vuxna nätpokerspelare i mitt distrikt Staten Island och Brooklyn, och jag stödjer deras rätt att fortsätta spelare. Jag håller dock med om att det måste ske i en laglig form som erbjuder skydd för de amerikanska konsumenterna och deras barn. Vi måste tillsammans slåss för att högkvalitativa och välbetalda arbetstillfällen ska komma tillbaka till USA och ett starkt regelverk för laglig nätpoker skulle bidra till det målet.”

FairPlayUSA arbetar för att nätpoker ska legaliseras på federal nivå, samt att varje delstat och indianreservat ska ha rätt att själva besluta om nätpoker ska vara lagligt i delstaten eller reservatet.