diffen

Det var länge sedan man kunde kalla Djurgården-Färjestad för ett toppmöte. Men nu kan vi faktiskt det! Det är trean mot ettan som ställs mot varandra inför ett fullsatt Hovet.

Hur långt kan Djurgården nå?

Färjestad i all ära, men det är DIF som är säsongens största överraskning. Det är nog alla eniga om, inte minst de experter som inför säsongen gick ut och slog fast att det blir bottenstriden för mesta mästarna. Men varför går det så bra då?

Mycket handlar om att DIF med Robban Olsson som tränare har fått in ett stabilt grundspel. Man är dessutom oerhört vältränade efter en riktigt sovjetliknande försäsong. Sedan har man ett gediget målvaktspar i Adam Reideborn och Joachim Eriksson – två ganska okarismatiska målvakter, men ack så stabila.

Framåt levererar alla kedjor på ett bra sätt, inte minst juniskedjan med Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson och sensationen, Axel Jonsson Fjällby.

DIF har onekligen något på gång och får jag gissa kommer man ta sig till kvartsfinal direkt, d.v.s topp 6. De är så pass stabila i allt man gör att en genomklappning inte känns trolig överhuvudtaget.

Spetskvalite tar FBK till nya höjder

I ljuset av andra lags misslyckade importer som redan skickats hem efter att inte ha levererat, så har FBK prickat in sina värvningar. Virtanen, Lindqvist och inte minst Dick Axelsson är alla välscoutade och spetsiga nyförvärv. Det visar att ett välgrundat scouting arbete är oerhört viktigt för en SHL-klubb, speciellt när lönerna skjuter i höjden år efter år.

Hitta de bästa oddsen hos Paf – registrera dig idag och få 100 kr omsättningsfritt + 25 free spins helt gratis!

Besök Paf