VIKS

Liverpool mot Leeds United på Anfield, kan det bli mer klassiskt än så? Det är ligacupen som gäller och en plats i semifinalerna som står på spel. Ett formstarkt Leeds United med en viss Pontus Jansson i backlinjen ska försöka störa ett Liverpool som denna säsong inte förlorat en enda match på hemmaplan. Omöjlig uppgift kan tyckas men en sak som är säker är att det kommer bli en stämning som få andra matcher kan leva upp till!

 

Liverpool – Leeds United | Avspark 20.45

Det var en dyrköpt seger mot Sunderland i helgen för Liverpool när man fick både Philippe Coutinho och Roberto Firmino skadade. Lägg därtill en Adam Lallana och en Daniel Sturridge på skadelistan och det börjar bli ont om alternativ för Jürgen Klopp i offensiven. Nu ska inte starkast möjliga elva behövas i kvällens match men klart är att Liverpool kommer få bekänna färg under de kommande matcherna. Hemma på Anfield har man inte förlorat en enda match denna säsong, enda poängtappet kom i 0–0 matchen mot Manchester United.

Leeds United har länge varit en klubb i kris men denna säsong har man fått någorlunda ordning på saker och ting. En femteplats i The Championship innehar man för tillfället och spelet har sett bättre ut än på väldigt länge. Pontus Jansson är ny i klubben inför säsongen och har verkligen kommit att bli en publikfavorit på Elland Road med sitt uppoffrande spel.

Kikar vi på oddsen inför kvällens match så är det bara Liverpool-seger som gäller. Leeds United (11.00) har gått bra i ligaspelet visst, men borta mot Liverpool (1.18) ska man inte ha en chans. Trots en del rotation i hemmalaget så kommer man att få det väldigt tufft.