Gray, Chilwell och Redmond i England U21

Hur bra är England?

England är än så länge obesegrade i U21-slutspelet då man spelade 0-0 mot Sverige i premären och lite turligt undkom förlusten då en nonchalant Wahlqvist-straff i slutminuterna brändes.
Men i övrigt var det Sverige som var spelförande i premiären.
I den andra matchen hamnade engelsmännen i ett tidigt underläge då turneringens överraskning Slovakien gjorde 1-0 i den 23:e minuten, en ledning som varade till halvtidsvilan. England kunde kvittera i den 50:e minuten genom Alfie Mawson och 10 minuter senare tog de ledningen genom Nathan Redmond då han gjorde 2-1 som även blev slutresultatet.

I den sista gruppspelsmatchen tog man ledningen i den sjätte minuten genom ett riktigt klassmål av Leicester-spelaren Demarai Gray som vände upp och skruva in den  i bortre på riktigt Messi-manér.

 

Tyskland pumpar ut nya talanger

Tyskland inledde mästerskapet på ett självsäkert sätt då man vann med tydliga 2-0 mot Tjeckien och följde upp det med en 3-0-vinst mot Danmark. När väl gruppen skulle avgöras i den tredje och sista omgången mot det på förhand största hotet Italien, hade italienarna förlorat mot Tjeckien efter en riktigt usel insats.
Det såg mörkt ut för italiernarna att avancera, men man fick hjälp från ovan, eller åtminstone Danmark som vann mot Tjeckien och därmed fanns det en chans till avancemang. Bernadeschi gjorde 1-0 på tyskarna efter 30 minuter och gruppen öppnade upp sig.
När det stod klart att 1-0 räckte för att både Tyskland och Italien skulle kunna avancera blev det en riktigt tempofattig match som spelades av igenom upprepade passningar i backlinjen utan någon press från motståndarlaget.

 

Semifinalen mellan England och Tyskland

De båda lagen har avancerat från sina grupper och visst finns det värde i det. Men var har vi de två lagen? De har blandat och gett och känns inte allt för pålitliga och det känns som att det är tillfälligheter som avgör den här matchen, men med en viss fördel för tyskarna.

För att citera den gode Gary Lineker: Fotboll är en enkel sport, 22 män jagar en boll i 90 minuter och i slutet vinner tyskarna. Raka tvåan på tyskarna ligger i nuläget på 2.35 hos ComeOn

 

Spela på U21-EM hos ComeOn!

ComeOn