Capture

Väntan är över! På lördag drar äntligen Allsvenskan i fotboll igång efter flera månaders väntan. Här ger vi dig förutsättningarna inför premiärmatchen på Nya Ullevi. 

Göteborg – Malmö

Säsongen rivstartar med ett riktigt klassikermöte när Göteborg och Malmö drabbar samman på Nya Ullevi. I skrivande stund är hela 32 000 biljetter sålda till en matchen, så det lär bli ett rejält tryck med två stora klackar. Det är alltid svårt att säga hur lagen står rent formmässigt i första matchen, men det vi kan konstatera är att det är två lag som inte riktigt motsvarat förväntningarna under försäsongen.

Hemmalaget IFK Göteborg vann mot Falkenberg i genrepet den 23:e match, men har innan dess kryssat mot Kalmar i en träningsmatch och förlorat mot IFK Norrköping i Svenska Cupen.

Bortalaget Malmö FF med nya tränaren Magnus Pehrsson har inte heller imponerat under försäsongen. I genrepet förlorade man mycket överraskande hemma på Swedbank Stadion mot nykomlingen AFC United, och spelet såg allt annat än bra ut. Storstjärnan Jo Inge Berget dras med skador och det är högst oklart om han kommer kunna spela. Det lär visserligen inte göra så mycket då MFF har en så stark trupp.

Tips: 1-1

Det är en otroligt oviss match mellan två lag man inte riktigt vet var de står. Vi tror dock att det kommer bli en målsnål match, det brukar bli så i såna här matcher där underlaget kanske inte är det bästa och premiärnerverna är på topp. Båda lagen lär också göra allt för att inte förlora, speciellt med tanke på att de möts redan i första matchen. Under 2.5 mål kan spelas med liten insats till 1.68 hos Expekt.

Spela på Allsvenskan hos Expekt