Allsvenskan

Guldstriden i Allsvenskan tätnar alltmer när vi nu ska runda av den 27:e omgången. Med tre matcher kvar så hittar vi Malmö FF i topp på 60 poäng, närmast bakom skuggar IFK Norrköping följt utav dagens två kombattanter, AIK och IFK Göteborg. Ett klassikermöte där Solnalaget är piskade att vinna om man ska ha någon som helst chans på titeln denna säsong. Var med från klockan 19.00 då det är avspark på Gamla Ullevi!

 

IFK Göteborg – AIK | Avspark 19.00

En förlust på de 10 senaste matcherna och en målskillnad på 21:6 gör AIK till Allsvenskans just nu formstarkaste lag. Rikard Norling har efter återkomsten till Solnalaget verkligen fått utväxling på laget och man ses nu som den främsta utmanaren till Malmö FF om SM-guldet.

Det väntas storpublik till Gamla Ullevi när IFK Göteborg tar emot rivalen AIK. Det är ett IFK Göteborg som för tillfället parkerar på en 4:e-plats i tabellen, hela 10 poäng bakom kvällens motståndare. Man kommer senast ifrån en mycket böljande match mot Gefle där man på tilläggstid tappade ledningen, 3–3 slutade mötet.

I kvällens match kommer vi att få se ett motiverat AIK med ambitioner om att störa Malmö FF i kampen om guldet. Hemmalaget, IFK Göteborg har inte samma press på sig då man redan är avhängda i guldjakten, om detta är positivt eller negativt återstår att se.

Oddsen, hämtade ifrån Casinostugan visar på att vi kommer få se en mycket jämn match under kvällen. Båda lagen ger i skrivande stund runt 2.60 gånger pengarna medans krysset ger 3.40. Kanske kan det vara läge att gå in på ett guldjagande AIK i bra form?