apptDen stora nyheten i pokervärlden just nu är att APPT Nanjing Millions fick avbrytas efter kinesisk polis gjort en raid.

Spel om pengar är normalt sett förbjudet i Kina och förekommer endast i spelmeckat Macau. Arrangörerna till APPT Nanjing Millions som hölls på fastlandet hade ändå inte förväntat sig några problem då det hållits stora turneringar under 2014. Problem blev det dock efter att polisen anlände till platsen och APPT Nanjing Millions har av myndigheterna nu klassats som illegalt hasardspel.

Om arrangörerna lyckas blidka polisen och få turneringen igång på nytt är för tillfället osäkert. Nanjing Millions är en del av Asia Pacific Poker Tour och var planerad att äga rum under perioden 14-19 april.

Poker tycks inte vara det enda som får den kinesiska myndigheten att se rött – eller om det är just det dem gör … NYtimes.com skrev igår att regeringen i Kina stängt ner ett flertal golfbanor på grund av att skydda tillgången till vatten och brukbart land. Det tycks dock inte enbart handla om omfördelning av resurser utan ett allmänt missnöje över golf som sådant. Dessa uttrycks bland annat i förbudet mot partimedlemmar att spela golf under arbetstid med motiveringen: “to prevent unclean behavior and disciplinary or illegal conduct”.

Att golf och Kinesisk partipolitik varit en dålig kombination är annars ett gammalt faktum och Mao Zedong stämplade golf som en ”sport för miljonärer”.