Det blev det kinesiska laget – bestående av lagkaptenen Johnny Chan samt Derek Cheung, David Chiu, Chau Giang, Maria Ho, Winifred Yu och Rich Zhu – som knep första platsen i World Team Poker.

I år är första gången någonsin som World Team Poker, världsmästerskap i poker, arrangeras. Endast åtta länder var representerade, men förhoppningen är givetvis att ett större antal kommer att anmäla sig till nästa år.

Från Europa deltog England och Grekland, Asien representerades av Israel, Vietnamn och Kina, Sydamerikas största land Brasilien hade ett lag med, Team Australia var på plats, och värdlandet USA gav sig naturligtvis också in i leken.

Varje lag bestod av sex spelare, och vilka som slutligen skulle få ta plats vid finalbordet avgjordes genom rundor av No Limit Texas Hold’em, Limit Texas Hold’em och Pot Limit Omaha. Det var möjligt för mer än en spelare från varje land att kvalificera sig för final, men om så skedde fick laget välja ut en av sina spelare och skicka alla marker till henne eller honom. Endast en representant för varje land var välkommen vid finalbordet.

För tre av deltagarländerna gick det dock aldrig så långt som till final. Team England tvingades lämna turneringen redan under öppningsrundan, och innan det blev dags att slå sig ned vid finalbordet hade de hunnit följas av både Team USA och Team Israel.

Väl vid finalbordet blev Team Vietnam de första att få slut på marker. Australien hamnade på fjärde plats, medan Grekland knep bronsplaceringen. Detta lämnade Kina och Brasilien kvar att göra upp om förstaplatsen, och det såg länge ut som att det skulle bli Team Brazil som skulle få äran och $300 000 i kontanter. När heads-up inleddes var deras övertag 3-mot-1, men Kina lyckades vända skutan och arbeta sig upp från underläget. Mästerskapets allra sista match blev en omgång Pot Limit Omaha, där Brasiliens 10d7s6h5c inte räckte mot Kinas Ks9s7h4h.

Resultatlista för World Team Poker finalen
1) Kina ($300 000)
2) Brasilien ($100 000)
3) Grekland
4) Australien
5) Vietnam