I fredags kväll avgjordes vem av spelarna i Svenska Spels SM i onlinepoker som var bäst på Omaha. Vinnaren heter Ken Lennaárd, som är känd i pokersammanhang sedan tidigare. Han leder för närvarande också Main Event finalen, som dock avbröts igår kväll pga tekniska problem. Spelet beräknas återupptas ikväll kl. 19:00.

-”Det känns kanon. Jag har fyra tidigare SM-silver i Omaha i livepoker. Varje gång har jag haft motståndaren all-in och varit favorit. Nu blev jag återigen utköpt som favorit och med bara 20 procent kvar av markerna kändes det för jävligt. Men nu leker livet igen och SM-guldet är äntligen i hamn”, säger Ken Lennaárd, nybliven svensk mästare i Omaha Pot Limit på Svenska Spel.

Fredagens spännande SM-final avgjordes efter 7,5 timmars spel mot 404 motspelare. Förutom titeln kammade Lennaárd även hem ca 50 000 kronor i första pris.

Igår kl.18.00 startade Main Event-finalen och hade vid start 2092 deltagare. En av dem var givetvis Ken Lennaárd. Idag är det 113 spelare kvar och Ken Lennaárd leder.

-”Det är jättekul att Ken deltar i SM-veckan! Vi har tidigare haft ett gott samarbete med honom och han är onekligen en duktig pokerspelare. Nu ska det bli spännande att se om han lyckas hela vägen fram”, säger Roger Levy, pokeransvarig på Svenska Spel.

För andra året i rad arrangerar Svenska Spel SM i onlinepoker. Nytt för i år är att det svenska mästerskapet spelas i sju nya turneringsformer under en vecka. Varje dag koras en SM-vinnare i respektive gren.