Marc-Andre Fleury

Marc-Andre Fleury som har hittat gammal storform den här säsongen har spelat till sig den förlorade förstespaden. Dock vacklade han i senaste matchen och fick bytas ut i den första perioden.

 

Pittsburgh kommer studsa tillbaka

I den senaste matchen blev det minst sagt uppförsbacke för Penguins efter att Fleury släppt in fyra mål på nio skott på efter bara 12.52 spelad tid. Men Pittsburgh Penguins med kanske den bredaste truppen slänger bara in fjolårets succémålvakt Matt Murray som var en stor bidragande orsak till att Pittsburgh vann Stanley Cup förra säsongen. Men Pittsburgh kunde aldrig återhämta sig efter mardrömsstarten och resultatet blev till slut 5-1. Inför Game 4 dras Pittsburgh med en del skador. Backen Justin Schultz och forwardarna Bryan Rust, Patric Hörnqvist och Tom Kühnhackl är alla osäkra till spel och tränade inte under torsdagen.

 

Ottawa ångar på

Världens bäste hockeyspelare just nu heter Erik Karlsson och han leder sitt Ottawa på ett imponerande sätt. Trots att han verkar spela skadad så snittar han istid på runt 30 minuter. I senaste matchen hade han visserligen bara 22.28 minuter på isen, men av förklarliga skäl då han sparas till när det verkligen gäller. Som tidigare nämnt ledde Ottawa med 4-0 efter 13 minuter. I årets slutspel har han stått för 14 poäng på 15 matcher och i plus/minus-statistiken är han +13. Trots att han redan har vunnit två Norris Trophy, har han gått och blivit ännu bättre nu. Ottawa kör med ett defensivt spel och gillar systemet 1-3-1 där man håller positionerna istället för att försöka forechecka, vilket är frustrerande för motståndarlaget då det är svårare att hitta ytor och gå framåt. Ottawas coach Guy Boucher körde med den här taktiken även i Tampa ibland, bland annat mot Philadelphia, och då vart det diskussion kring om det ska vara tillåtet. Det finns klipp på Youtube för den som är intresserad.

Ny match ikväll i Ottawa som är extremt viktig då Pittsburgh kan kvittera matchserien eller Ottawa kan dra ifrån och fixa matchboll.

 

Spela på NHL hos William Hill

WilliamHill (310120 white bgr)