bingolottoPå söndag den 24:e augusti är det säsongspremiär för Bingolotto. Att det är i TV-kanalen Sjuan som programmet sänds är ingen nyhet, men årets upplaga av Bingolotto är i övrigt en produkt omgjord i grunden. Folkspel i Sverige AB, som är den organisation som ligger bakom Bingolotto, har tagit i med de hårda nyporna för att försöka vända den negativa utvecklingen för konceptet.

Tittarna sviker och lottförsäljningen sjunker. Vad gör man då? Jo, man plockar in Sveriges mest folkkäre och rutinerade programledare, nämligen Ingvar Oldsberg. Den fryntlige göteborgaren har varit programledare sedan 1982 och har en mängd stora succéer på meritlistan. Vad sägs till exempel om På Spåret (22 år!), Oldsberg – för närvarande samt Tipsextra. Lite kuriosa är att det var Ingvar Oldsberg som myntade smeknamnet på Bingolottos första programledare Leif Olsson. Utan Oldsberg, inget ”Loket”!

Bingolotto har inte bara ett nytt ansikte i programledarrollen, även konceptet i sig har fått en rejäl ansiktslyftning. En av nyheterna för säsongen är att sändningen startar kl. 18:30 och pågår i 90 minuter fram till kl. 20:00. Den extra sändningstiden kommer att användas för mer spel, mer musikunderhållning och även fler inslag av talkshow.

En annan nyhet är att flera av de mest populära spelen i Bingolottos historia är tillbaka. Framför allt är spelet Stegen tillbaka. Stegen är ett mycket spännande koncept med fem olika nivåer. Den första nivån (A) ger spelaren en garanterad vinst. Vinsten är garanterad även på den andra nivån där det finns två alternativ (B och C). Sedan blir det lite knivigare. På den tredje nivån finns tre alternativ (D, E och F). Här döljer ett av alternativen en stoppsymbol. På nästa nivå (G, H, I och J) finns två stopp och på den högsta nivån (K, L, M, N, O) finns tre stopp. Vinsterna blir successivt mer förmånliga ju högre upp spelaren kommer.

Kommer Oldsberg att lyckas blåsa lite liv i Bingolotto? Förmodligen. Nya Bingolotto sänds under 19 söndagar under hösten och säsongen avslutas med en klassisk uppesittarkväll.