Kambi logoOddsleverantören Kambi har precis släppt sin rapport för det fjärde kvartalet 2014. Resultatet är mycket positivt och man kan säga att pengarna formligen rasar in. Det mest noterbara i rapporten är dock inte de svarta siffrorna utan den kommentar som återfinns i slutet. Här finns att läsa att Kambi inom kort kommer att storsatsa på realtidsdata för sina kunder (spelbolagen alltså).

Hur påverkar Kambis koncept oss spelare, undrar du säkert? Vi ser framför oss framför allt en ökad dynamik i oddsen. Med realtidsdata om spelarnas aktivitet på en generell nivå kan spelbolagen till exempel presentera information om hur oddsen rör sig, det vill säga sjunkande och ökande odds. Det öppnas också möjligheter för spelbolagen att presentera spelvolymer mer exakt och därigenom kan spelarna enklare hitta till de hetaste matcherna.

Mer om Kambi

Kambi är en svensk aktör med bas på Malta som är verksam inom leverans av odds till en rad spelbolag i Europa. Till exempel använder sig Unibet av Kambi som leverantör. Det var för övrigt Unibet som grundade Kambi en gång i tiden. Idag är Kambi dock ett fristående bolag. Att notera är emellertid att Anders Ström, som grundade Unibet 1997, är storägare i Kambi. Dessutom sitter han med i styrelsen.