Det senaste från banan kommer här i sammanfattad version:

Banan är i kanonskick och valfri balans utlovas från banpersonalen.

Spikförslagen ligger kvar sedan i morse. Angie Boko håller vi som omgångens klart bästa chans och vad gäller Jackal Face så är känslan mer och mer att han kommer att hålla in i mål.

Snacket i inledningsloppet är att Thomas Jonsson lovat att köra i spets med Zapdos Håjt, men när vi pratat runt så känns det lite som ett spel för galleriet. Hästen har inte startat på länge och det är fina slantar att köra om även som tvåa.

Citrin är en tveksam favorit i avdelning två. Pling Plong är man mycket uppåt på från stall Lövgren likaså Mr Fitch från stall Lugaur som ska gå barfota runt om för första gången!

Zefiras Kavat är stor favorit i avdelning 4 och det känns inte helt tryggt. Hästen är hetsig och ojämnt startsnabb så vi rekommenderar gardering. Naga Morich är bra liksom Vinga. Ta med båda Untersteiners – han har full form på stallet!

I avdelning 5 vill vi framhålla framförallt To And Fro som inte var trött sist när han felade i spets 700 m från mål. Hästen är bra! Nelson Kronos körs troligen barfota runt om och det är ett stort plus. Mellby Vargtass vidhåller glider mer och mer upp som stall Perssons bästa chans i omgången. Varning för Playboy C.H och Lyckes Per!

Bulldozer gillar vi och skulle han kunna svara spets i första dubbeln ska han räkans tidigt. Vi gillar King Bonnson gillar vi och han Kalmar så förhoppningsvis är det en häst som dyker upp på linjen!

Avslutningen är jämn, men vi streckar 1,2,7,10 där Isalus är miljondraget i omgången. Han var vass sist och går bra på Kalmar – barfota runt om igen!