Svenskt KallblodskriteriumTravvärldens blickar är i helgen dels på Meadowlands i USA där Hambletonian Stakes avgörs, dels på Dannero där vi har bland annat Svenskt Kallblodskriterium och Kriteriestoet att se fram emot.

På Dannero startar tävlingarna kl. 12:45 med Svensk Travsports Montélopp och sedan körs 13 ytterligare lopp med startfält av hög kvalitet. I Svenskt Kallblodskriterium, där prissumman är hela 1,2 miljoner, är det något av de norska ekipagen som förväntas ta hem förstapriset och i skrivande stund är det nästan dött lopp mellan Galileo, Tangen Piril och Tangen Loke. Kriteriet körs som lopp nummer 2 på V75-kupongen.

Även i Kriteriestoet, som går utanför V75-omgången (start kl. 13:45), finns ett par norska hästar med god chans. Höstbolillemor är dock favorittippad i nuläget. Ett annat intressant lopp är Ådalspriset (Gulddivisionen), som går som lopp nummer 3 på kupongen. Här är förhandsfavoriterna Robert Berghs Nahar och amerikanske Knows Nothing.

Free bet hos Racebets

Som vanligt vid V75-omgångarna kör Racebets en ”free bet”-kampanj. Den innebär att du får 100 kr i gratisspel om du placerar ett vinnarspel till fast odds på det första V75-loppet. Notera att insatsen måste vara minst 200 kr för att ditt gratisspel ska aktiveras.