Kahnawake Gaming Commission (KGC) har nu svarat på den pressrelease vi tidigare skrivit om, i vilken PPA (Poker Players Alliance) begärde en officiell redogörelse av det pokerfusk som förekom på Absolute Pokers och Ultimate Bets pokersajter.  Kahnawake Gaming Commission har del i ansvaret att reda ut händelsen i fråga då båda dessa pokersajter har fått sina spellicenser, och övervakas, av KGC.

Kahnawake Gaming Commission säger kortfattat att de i nio år, förmodligen längst i branschen, övervakat och reglerat onlinespel på ett säkert och rättvist sätt, och att en stor del av onlinspelbranschen har valt att skaffa sina licenser hos KGC. Ingen industri är dock immun mot fusk, vilket har kunnat ses även i t ex bankvärlden.

Fusket som inträffade hos Absolute Poker undersöktes och KGC fattade sitt beslut den 11:e januari 2008: Fusket genomfördes av anställda men gynnade inte bolaget Absolute Poker eller dess ägare. Nya förhållningsregler infördes dock på Absolute Poker. Alla spelare som drabbades fick full ersättning.

Fusket hos Ultimate Bet har utretts under de senaste månaderna – de skyldiga har identifierats och de drabbade har fått full ersättning. Detta kommunicerades dock aldrig på ett bra sätt till spelbranschen, vilket gjorde att många trodde att KGC inte gjorde någonting åt det inträffade. KGC:s undersökning har dock medfört ett antal åtgärder på Ultimate Bet.

Du kan läsa hela KGC:s pressrelease här.