Under gårdagen kunde vi se ett Sverige som efter två jämna perioder totalt körde över självaste USA i den sista perioden. 4-2 slutade matchen vilket betyder att Sverige får spela final på lördagseftermiddagen. Och sent imorse stod det klart att finalmotståndaren blir Kanada efter en 7-2 kross mot Tjeckien. Nedsläp 16:00.

Interwetten

Sveriges överkörning

Sveriges match var stundtals otroligt jämn och det såg flera gånger ut som att juniorkronorna skulle få rikta in sig på bronspengen. När sedan Tre Kronor drog på sig extremt många onödiga utvisningar så såg situationen allt annat än behaglig ut. Därför var det otroligt att sverige lyckades utöka sin ledning  med såväl 2-0 och sedan 3-0 i numerärt underläge (!). När man sedan gjorde 4-0 så dog matchen bitvis. Något man däremot aldrig får glömma är att i ishockey kan allt hända och därför gäller det att aldrig slappna av, vilket Juniorkronorna gjorde ett tag.

Juniorkronorna

USA drog nytta av detta och lyckades göra både 4-1 och sedan 4-2 med lite drygt tre minuter kvar av matchen. Trots en hård forcering lyckades man aldrig få in 4-1 målet bakom gustavsson, som förövrigt utsågs till matchens bästa spelare. Gustavsson var fullkomligt lysanda och när han vackert räddade ett 3 mot 0-anfall så kändes det direkt att det var svenskens afton.

Kanada har varit favoriter genom hela världsmästerskapen och ska så vara. Därför var det ganska förväntat att man skulle knipa finalplatsen mot Tjeckien.  Tjeckerna har å andra sidan stått för en rejäl bragd i årets JVM. Man lyckades med 6 utespelare kvittera mott Finland och sedan på övertid göra 4-3 målet som innebar vidaravancemang. Tjeckerna som inte spelat semifinal i JVM sen 2005 föll mot Kanada med flaggan i topp.

Vill du spela på matchen mellan Sverige och Kanada, eller kanske matchen om tredjepris så har Interwetten ett grymt utbud av spel i alla dess former. Just nu får du som ny kund en insättningsbonus på 100% upp till 1000 kronor.

Hämta bonus nu!