Pokerspelarna Julian Thew och Darus Suharto ingår inte längre i PokerStars stall. PokerStars har inte skickat ut något officielt meddelande om att de gått skilda vägar, men de två finns inte längre listade på PokerStars sajt.

Julian Thew är inte särskilt välkänd i Sverige, men i hemlandet Storbritannien ligger han på plats 16 i listan över de brittiska och irländska spelare som dragit in mest pengar från liveturneringar. Under sin pokerkarriär har han fått in strax över $2,5 miljoner från liveturneringar enligt statistik från Hendon Mob. Thew skrev på för PokerStars för nästan exakt ett år sedan, så det är rimligt att anta att avtalet löpte på ett år och att det nu inte har förnyats.

Darus Suharto hör hemma i Toronto, Kanada och fick strålkastarljuset på sig år 2008 då han tog sig till final i World Series of Poker (WSOP) Main Event. Suharto slutade så småningom på plats sex och belönades med över $2,4 miljoner i prispengar. Hans övriga inkomster från liveturneringar når inte upp till $100 000.

Nyheterna om att Thew och Suharto inte längre är knutna till PokerStars kommer färre än tre veckor efter att PokerStars och Greg ”Fossilman” Raymer meddelade att de går skilda vägar. Raymer, som vann WSOP Main Event år 2004, har under lång tid sponsrats av PokerStars så uppbrottet fick ett och annat ögonbryn att höjas i pokervärlden. Varken PokerStars eller Raymer har valt att lämna någon anledning till förändringen, något som givetvis har gett upphov till viss spekulation. Till exempel tvittrade Kathy Liebert ”Jag hörde att PokerStars har skurit ned på kompensationen för många av deras Team Pros’. Det var acceptera eller gå som gällde. Greg Raymer gick.”