Eftersom att massor av matcher har ställts in i England så avstår jag spel på dem få som finns kvar. Jag har istället hittat ett klart intressant spel ifrån Spanien som jag tror mycket på.

  • Match: Villareal – Almeria
  • Tips: 1:a (Villareal)
  • Odds: 1,50 @ Betsson
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 2010-09-09 22.00

Motivering:

Jag tycker oddset är spelvärt här på Villareal trots att det ”bara” ligger på 1,50. Villareal är urstarka hemma på El Madrigal och jag har svårt att se laget tappa poäng här.

Villareal har fem raka hemmavinster i ligan och deras stora problem den här säsongen har varit det dåliga bortaspelet. 5 förluster på 8 bortamatcher är under all kritik om man vill tillhöra topplagen. För tillfället är de nu i alla fall ett de mest formstarkaste lagen i ligan och har bara två förluster på de senaste nio matcherna, då skall sägas att dessa två förluster har kommit på just bortaplan. För tillfället ligger laget i mitten av tabellen, på en niondeplats, men det är inget som dem är särskilt nöjda med. De har klättrat i tabellen en bit men vill dem avancera ytterligare så måste dem vinna sådana här matcher mot lite sämre lag hemma. Dessutom så vimlar det ju av duktiga spelare i hemmalaget, ex Giuseppe Rossi, Nilmar, Llorente, Cazorla, Ibagaza osv. Offensivt så ser det verkligen bra ut och målsnittet hemma ligger på 2 mål framåt per match.

Almeria då, ja dem har inte rosat marknaden på slutet. De är definitivt inget lag som imponerat på mig och jag har svårt att se dem ta poäng här idag.Visserligen vann laget senast hemma mot jumbon Xerez, men den segern satt långt inne, segermålet kom inte förrän i den 89 matchminuten. När det gäller bortaspelet så är Almeria ett av de svagaste i ligan och laget har inför den här matchen fyra raka förluster på bortaplan. Jag tycker också att Almeria är alldeles för beroende av att målskytten Uche skall producera framåt, han har stått för 5 av lagets 16 mål i ligan. Enligt uppgift så skall Uche också finnas på plats i Afrika för mästerskapen där och kommer således inte att finnas tillgänglig till denna match. Håll gärna ett extra öga på Almerias målvakt, Diego Alves, det är inte omöjligt att vi får se honom i en större klubb så småningom.

Matcherna dessa lag brukar historiskt sett bli jämna men idag är det helt andra förutsättningar. Villareal måste fortsätta sin klättring uppåt i tabellen och Almeria känns inte för tillfället som något lag som skall kunna rubba Villareal här. Jag tror faktiskt att siffrorna kan rasa iväg här om Villareal gör ett tidigt ledningsmål. Därför testar jag även ett litet spel på handicap (0-1) här. Oddset 2,35 finns hos bet365 och kan vara värt en liten slant om man tycker att oddset på den raka ettan är för lågt.

Lycka till!

/Josef