Det är ganska magert utbud på måndagar och denna måndag är inget undantag. Jag har ändå hittat två lag som bör vinna sina matcher.

  • Match: 1860 Munchen – Rot-Weiss Ahlen
  • Tips: 1 (1860 Munchen vinner)
  • Odds:1,65 @Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 2010-02-08 20.15

Analys:

Matchen spelas i den tyska andradivisionen. Jag tycker hemmalaget har visat såpass bra form på slutet att dem bör kunna vinna här ganska komfortabelt.

1860 Munchen ligger i mitten av tabellen för tillfället men är väldigt bra hemma på Allianz Arena. Laget har dessutom på slutet visat upp en smått fenomenal form. De har 4 vinster och 3 oavgjorda matcher och är alltså obesegrade i deras sju senaste matcher. I senaste matchen slog man enkelt tillbaks bottenlaget Hansa Rostock med 3-0 och det är inte omöjligt att det blir något liknande i denna match. Jag tror hemmaplan fäller avgörandet här och med tanke på 1860 Munchens form så ser det ljust ut för ytterligare en vinst här.

RW Ahlen är ett av ligans sämsta lag, både formmässigt och och på hemma/bortaplan. I senaste matchen så vann laget faktiskt mot Oberhausen hemma med 1-0. Men man skall komma ihåg att Oberhausen är ligans formsvagaste lag och befinner sig även dem i botten av tabellen. Ahlens målform skrämmer inget lag, de har nämligen bara gjort ett mål på de senaste 5 matcherna, vilket är riktigt dåligt. Det är framförallt den statistiken som gör att jag har svårt att tro på någon poäng för bortalaget här.

Allt talar för 1860 Munchen här idag. Laget har kanonform, är starka på hemmaplan och har gjort mycket mål på slutet. Oddset finns till 1,65 och det tycker jag duger gott och väl.

  • Match: Belenenses – Sporting Braga
  • Tips: 2 ( Sporting Braga vinner)
  • Odds: 1,65 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 2010-02-08 21.15

Analys:

Toppen mot botten i den portugisiska ligan och det råder ingen tvekan om varför jag väljer att backa upp favoriten i det här fallet.

Belenenses ligger sist i tabellen och är även det sämsta hemmalaget av alla lag i ligan. Laget har bara vunnit en match på hela säsongen och den vinsten kom redan i den andra matchen på säsongen, den 24 augusti 2009. Formen är således usel, 4 förluster och 1 oavgjord på de fem senaste matcherna är det facit som laget mäktat med. Laget har dessutom bara gjort ett ynka mål på de senaste 6 matcherna och det är inte mycket som talar för att inte den trenden skall kunna hålla i sig även efter den här matchen.

Sporting Braga befinner sig i en helt annan situation och självförtroendet är på topp efter 4 raka vinster. Braga, på en andraplats i ligan, jagar just nu ledande Benfica och då krävs det vinst i sådana här matcher mot bottenlagen. Braga har imponerat på mig och faktum är att laget inte släppt in ett enda mål på fem matcher och dem har minst insläppta mål av alla lag i hela ligan. Det skiljer ljusår mellan dessa lag, både i tabellen men framförallt spelmässigt. Oddset ligger även här på 1,65 och kan spelas med relativt hög insats.

Dessa båda vinnare, 1860 Munchen och Sporting Braga har mycket gemensamt. De har bra form och möter nu lag som spelat riktigt uselt på slutet. Dessutom är deras motståndare lag som håller till i botten av tabellen och de har haft stora problem med målskyttet.

1860 Munchen @ 1,65

Sporting Braga @ 1,65

7/10 Units , spelas som singlar.

Lycka till!

/Josef