Montanes vann i senaste tipsförslaget till 2 ggr pengarna. Vi fortsätter med tennis och idag bjuder jag på två intressanta matcher.

  • Match: David Ferrer – Fernando Verdasco
  • Tips: 2 (Verdasco vinner)
  • Odds: 1,77 @ Unibet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 2010-09-07 16.00

Analys:

Spanjorerna har gått bra i US Open och det är oundvikligt att inte möta någon av sina landsmän så småningom. Det är bäddat för en jämn match här då båda killarna känner till varandra väldigt väl.

Vänsterhänte Verdasco är rankad något högre än sin motståndare, 8:e plats, men har inte gjort något större väsen av sig på den sista tiden. I den senaste matchen mot Nalbandian, en annan landsman, imponerade han dock väldigt mycket då han vann med 3-1 i set. Nalbandian är en spelare som Ferrer för övrigt förlorade mot så sent som för en månad sedan. Spelar Verdasco lika bra idag som han gjorde mot Nalbandian, så bör han ha goda möjligheter att ta sig vidare. Dessutom trivs Verdasco utmärkt på Hardcourt.

Ferrer har haft en relativt enkelt väg till den här omgången men kommer att få betydligt tuffare motstånd nu. Ferrer brukar också ha sina bästa resultat på grus och kan få svårt att hänga med när Verdasco sätter igång med sitt fina spel. Trots att David Ferrer är rankad så högt som 12:a så bör skillnaden mellan dessa två vara betydligt större i mina ögon. Intressant är också att Ferrer i år har minusstatistik mot just vänsterhänta spelare.

Verdasco spelas med liten insats.

  • Match: Stanislas Wawrinka – Sam Querrey
  • Tips: 2 (Querrey vinner)
  • Odds: 1,92 @ Pinnacle
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 2010-09-07 16.00

Analys:

Detta är en liten chansning men jag tycker att Querrey kan vara värt ett litet spel här.

Wawrinka imponerade senast då han slog ut 4:e rankade Andy Murray ur turneringen. Men jag tror att den matchen kan ha tagit hårt på honom. Wawrinka fick behandling flera gånger då under den matchen och var hårt tejpad på bl.a. låret. Starkt gjort ändå att vinna men jag tror att han kanske kan känna sig aningen ”nöjd” efter den matchen. Wawrinka är dock en stabil och duktig spelare som kommer att ge Querrey en match om nu benet håller. Wawrinka är rankad 27 för tillfället.

Sam Querrey kanske inte så många känner till men fick sitt stora genombrott förra året och är nu rankad 22:a. Han har haft en enkel väg till den här omgången och har bara tappat ett set hittills. Amerikanen Querrey är nästan två meter lång och lever mycket på sin serve, men rör sig förvånansvärt bra på banan trots sin längd. Han har i de senaste matcherna spelat riktigt bra när han vunnit i tre raka set mot spelare som Granollers och Almagro. Fish åkte ut i går kväll vilket innebär att Querrey är enda amerikanen kvar i turneringen, räkna med bra hemmastöd här.

Jag tror att hemmapubliken hjälper fram Querrey till en seger här och tycker att oddset duger till spel. Dessutom hade Wawrinka problem med benet senast och det kan påverka även dagens match. Amerikanen spelas med liten insats.

Lycka till!

/Josef