Feyenoord vann i veckan och nu har jag ett nytt tips att bjuda på. Jag har hittat ett odds från Italien som ser väldigt intressant ut på förhand.

  • Match: Lazio – Catania
  • Resultat: 1 (Lazio vinner)
  • Odds: 2,00 @ Eurobet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 2010-02-07 15.00

Analys:

Lazio går verkligen trögt i ligan och laget är nu inblandat i bottenstriden på allvar. Jag tycker dock oddset på 2 ggr pengar är för bra för att inte testas. Det finns även ett par saker till som talar för en Lazio-seger idag.

Lazio har haft förtvivlat svårt att vinna några matcher den här säsongen, endast fyra segrar har det blivit på 22 matcher i i ligan. Laget har även spelat oavgjort i nästan hälften av alla matcher och då förstår man att laget ligger där dem ligger. Nu har laget agerat ordentligt under transferfönstret och värvat inte mindre än fem nya spelare, där den mest namnkunnige som kan nämnas är Thomas Hitzlsperger (har spelat bl.a. för Stuttgart och Aston Villa). Lazio har ett mycket bra lag på pappret och borde ligga högre upp i tabellen men har inte fått spelet att stämma alls den här säsongen. På hemmaplan har man dock spelat godkänt även om resultaten inte alltid gått deras väg. De två senaste vinsterna har kommit på hemmaplan mot lag som Livorno och Genoa. Senast spelade laget 1-1 borta mot Juventus vilket får anses som ett steg framåt även om det reultatet inte speglade matchbilden. I matchen innan så blev det också 1-1 hemma mot Chievo, Lazio ledde länge då men släppte in ett mål ganska sent i matchen. Lazio är i behov av en vinst här och borde se sin chans när bottenlaget Catania kommer på besök. Jag tycker att dem trots sin tveksamma form bör vinna här, spelet har sett bättre ut på slutet, nya spelare har anlänt och spelarna vet vad som gäller i denna match.

Catania befinner sig på nedflyttningsplats för tillfället men har på slutet spelat ganska bra, en vinst och två oavgjorda matcher har det blivit. Men Catanias spel på bortaplan har varit riktigt dåligt och laget har bara en enda vinst på bortaplan hittills, den vinsten kom faktiskt lite överraskande mot Juventus. Catania har släppt in en hel del mål på bortaplan, 19 st på 13 matcher närmare bestämt. Det är tydligt att laget trivs bättre hemma på Sicilien än på bortaplan. Catania kommer att få kämpa hårt för någon poäng i den här matchen och med tanke på Lazios täta försvar så ser det på förhand väldigt svårt ut. Tittar man lite närmare på statistiken så ser vi också att Catania har haft extra svårt på bortaplan mot lagen på den nedre halvan av tabellen. Men mot lag som dem kan spela kontringsfotboll emot, har det däremot gått något bättre.

Jag tycker oddset på Lazio till 2 ggr pengarna är klart intressant här och spelar den med en liten insats. Det är dags för en vinst för de ljusblåa nu och på hemmaplan tror jag att den kommer. Dem får dock se upp för Catanias, Jorge Andres Barrios Martines, lagets bäste målskytt som gjort hela 7 av lagets 22 mål. Det kommer inte att bli något målkalas här men jag tror att Lazio gör minst två mål här och det skall räcka för en vinst.

Lycka till!

/Josef