Det har varit lite klent med utbudet den senaste veckan men idag har jag hittat ett mycket intressant spel. Matchen är hämtad från allsvenskan och det är två lag med dålig form som drabbar samman.

  • Match: Trelleborg – Mjällby
  • Tips: Resultat 0-0, 1-0
  • Odds: 8,00 samt 9,00 @ Eurobet
  • Units: 2 units (per resultat)
  • Spelstopp: 2010-05-06 19.00

Analys:

Trelleborg har på slutet visat upp ett spel som inte håller i allsvenskan. De har inför den här matchen 4 raka förluster och har dessutom bara gjort ett mål framåt på dessa 4 matcher. Facit från de fem senaste matcherna är alltså 1-0-4 och det är inte så konstigt att vi hittar dem på jumboplats i tabellen. De har släppt in mest mål av alla lag i allsvenskan och fick till och med stryk av nykomlingen Åtvidaberg i den senaste hemmamatchen med hela 0-3. Det är ingen hemlighet att tränare Tom Prahl tränat försvarsspel den sista tiden, något som han också är mycket förtjust i att träna. Det krävs en rejäl uppryckning av Trelleborg om de inte vill cementera sig själva i botten av tabellen den här säsongen. Till den här matchen kommer fokus att ligga på försvarsspelet och att hålla nollan är det absolut viktigaste här.

Mjällby började säsongen starkt men har nu på slutet haft svårt att ta några vinster. De har nu tre raka matcher utan vinst och det mest uppseendeväckande är att laget bara gjort futtiga 1 mål framåt på de 5 senaste matcherna. De har på de 5 senaste matcherna 1-2-2 varav de två oavgjorda matcherna varit 0-0 matcher. Mjällby har inte skapat så mycket målchanser alls de senaste matcherna och de få poäng laget tagit har varit på grund av suveränt spel av Asper i målet. Till den här matchen saknas dessutom lagets viktigaste spelare och målgörare, Marcus Ekenberg. El Kabir är dock tillbaks efter avstängningen senast.

Trelleborg är normalt sett väldigt starka på hemmaplan och skall kunna ta en knapp seger här. De är dock i behov av poäng och vill absolut inte förlora eller släppa in något mål. Det kommer att bli en tät och jämn match med få målchanser, åtminstone för Mjällbys del. Det är inte omöjligt med 0-0 så jag tycker att det är värt ett litet spel, likaså 1-0.

Lycka till!

/Josef