Äntligen dags för helg igen och då vet vi att det bjuds på mängder av spelbara matcher. Jag har hittat ett fint odds från England, där hemmalaget spelat riktigt bra på slutet.

  • Match: West Ham – Bolton
  • Tips: 1
  • Odds: 1,83 @ Stan James
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-03-06 16.00

Analys:

West Ham har spelat mycket bättre på slutet och har 2-1-2 som facit på de senaste fem matcherna. Båda förlusterna har kommit på bortaplan, bl.a. mot Man U. På hemmaplan har laget nu fem matcher utan förlust och det är ingen tvekan om att Carlton Cole betyder otroligt mycket för laget. Spelet gick knackigt när han var skadad men nu är han tillbaks och har gjort mål i de två senaste hemmamatcherna. West Ham är ett lag som brukar ha lätt för dem sämre lagen i tabellen, speciellt på hemmaplan. Skadeläget ser visserligen inte så bra ut, Hines, Boa Morte, Davenport och Gabbidon är inte tillgängliga för spel. Noble, McCarthy och Ilunga är osäkra men jag tror ändå West Ham vinner här då dem visat tidigare att dem kan klara sig bra utan dessa spelare. Oddset är bra och väl värt att testas.

Bolton vann senast hemma mot Wolves med 1-0 och tog slut på en fem matchers lång måltorka. Spelet imponerade dock inte och jag tror dem får det fortsatt tufft även i denna match. Laget har 1-2-2 på de fem senaste och det är framförallt lagets bortaspel som varit uselt den här säsongen. Bolton har bara tagit 3 poäng på de senaste 10 bortamatcherna, ingen vinst, och det är ingen tvekan om att laget, trots vinsten senast, är inne i en formsvacka. Holden, Basham, McCann, Davis och Cahill saknas inför matchen och jag tror att det blir ytterligare en förlust här för ett Bolton utan självförtroende.

West Ham har imponerat på slutet och jag tycker dem är klart värda att spelas på här. Dem gör allt som oftast mål på hemmaplan och har bara gått mållösa från en hemmamatch hittills i år. Med tanke på Boltons dåliga målform så känns detta som ett riktigt bra spel.

Lycka till!

/Josef