Det spelas även en del matcher idag trots att det är högtid och många ligor hade stor speldag redan igår. Jag har tittat lite på en match från den spanska ligan och hittat en fin vinnare idag.

  • Match: Getafe – Espanyol
  • Tips: 1
  • Odds: 1,86 @ 188bet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 2010-04-04 17.00

Analys:

Getafe befinner sig på en 9:e plats i dagsläget och har 2-2-1 på de fem senaste matcherna. Formen är godkänd och de flesta av lagens förluster på slutet har kommit mot topplag som t.ex. Barcelona, Real Madrid och Valencia. På hemmaplan är laget normalt sett ganska bra och har tagit 8 segrar på 14 hemmamatcher hittills. Nu möter dem ett av ligans sämsta bortalag och de ökar chanserna till vinst direkt. Getafe vann senast borta mot Deportivo med 3-1, efter bl.a. två mål av Miku. Pedro Léon har varit i fin form på slutet och är en av lagets bästa spelare. Soldado, lagets bäste målskytt, är tyvärr skadad och är ett stort avbräck. Men hans ersättare har gjort det bra och jag tror på en vinst här mot Espanyol.

Espanyol ligger på en 14:e plats och har 1-3-1 på de fem senaste matcherna. Laget har inte imponerat alls och har bara gjort 5 mål på de 7 senaste matcherna, tre av dessa matcher har dessutom slutat 0-0. Som om det inte räckte med det dåliga målskyttet har även bortaspelet varit uselt den här säsongen. På de 10 senaste bortamatcherna i ligan har Espanyol bara tagit 2 ynka poäng och gjort 3 mål framåt. Det är alldeles för dåligt och det är helt klart att Espanyol trivs bättre på hemmaplan. Espanyol har nu två raka matcher utan att ha gjort ett mål framåt och när lagen möttes senast vann Getafe, på bortaplan, med 2-0. Inget talar för Espanyol i den här matchen.

Getafe har bra målsnitt på slutet och har gjort 10 mål på 4 matcher. Fortsätter dem med det så är chanserna väldigt stora till vinst här igen mot bortasvaga Espanyol. Oddset är klart spelvärt och inbjuder till spel men med tanke på att Soldado saknas i hemmalaget så hålls insatsen nere något.

Lycka till!

/Josef