Idag har jag hittat en match från fotbollseuropa som är klart spelbar. Jag tycker oddset på bortalaget är lite för högt för att avstå ifrån.

  • Match: RKC Waalwijk – Feyenoord
  • Tips: 2 (Feyenoord vinner)
  • Odds: 1,67 @ Eurobet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 2010-02-04 20.00

Analys:

Feyenoord tillhör ett av topplagen i den holländska ligan och ligger för närvarande på en fjärdeplats. Siktet just nu är att ta sig förbi konkurrenten  Ajax som innehar tredjeplatsen för tillfället. Det vimlar av storspelare i laget, där spelar t.ex. Makaay, Landzaat, van Bronckhorst, Dahl Tomasson och unge de Guzman. Formen är väldigt bra också då laget har 8 raka matcher utan förlust, 4 vinster samt 4 oavgjorda matcher har det blivit. Senaste förlusten kom mot Ajax den 1 November, samma Ajax som de spelade 1-1 med förra veckan. Jag tror att stämningen efter den matchen är god och för att inte tappa mer mark till topplagen så behövs en vinst här mot jumbolaget Waalwijk.

Waalwijks form är faktiskt riktigt usel, 5 förluster på de 6 senaste matcherna är inte speciellt bra. Laget ligger därför också sist i tabellen. Intressant också är att de spelat 10 matcher mot lag på den övre halvan av tabellen, men inte vunnit någon av dessa. Det har alltså blivit idel förluster mot de bättre lagen, såväl hemma som på bortaplan. Waalwijk är det lag i ligan som släpper in mest mål och gör minst, laget snittar nästan 2 insläppta mål per match. Den här statistiken talar sitt tydliga språk och jag tror inte ens det faktum att laget spelar hemma på Mandemakers Stadion kommer att hjälpa.

Feyenoord är i grunden det bättre laget här och har på pappret de bättre spelarna. Det skall mycket till för att Waalwijk skall vinna här, och någon oavgjord match har de inte spelat på hela säsongen hittills. Formen talar till Feyenoords fördel och jag tycker att oddset på 1,67 är klart spelvärt till medelinsats. Jag spelar även en liten slant på resultatet 0-2.

Lycka till!

/Josef