Inför VM så spelas det en hel del träningsmatcher för de deltagande lagen. Jag har hittat ett bra odds på en av förhandsfavoriterna i VM som är värt att testas.

  • Match: Tyskland – Bosnien
  • Tips: Tyskland – 1
  • Odds: 1,91 @ Bwin
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 2010-06-03 20.30

Analys:

Tyskland förbereder sig inför VM, där de hamnat i en av de tuffaste grupperna, med att träningsspela mot Bosnien. Matchen spelas på hemmaplan för tyskarna och jag tror att de vill resa till Sydafrika med med ett stort självförtroende i ryggen. De har tidigare slagit Malta på hemmaplan och nu senast vann Tyskland över Ungern på hemmaplan med hela 3-0. Nu är dessutom hela truppen uttagen vilket innebär att de spelarna som är med här, är också de som åker med till VM. De kommer att spela med bästa laget och försöka spela ihop en bra elva till VM. Tyskarna saknar lagkaptenen Ballack, som skadades tidigare, och det är förstås ett stort avbräck. Trots detta så har dom ett stabilt lag som allt som oftast gör bra ifrån sig i de stora mästerskapen. Defensivt är de väldigt starka och det är verkligen inte lätt att göra mål på Tyskland. Det som imponerat mest de senaste matcherna är ändå den fina offensiven som laget visat upp, med bl.a. Podolski i spetsen. Även Cacau har gjort bra ifrån sig med sina 3 mål på 2 matcher. Förutom dessa herrar så finns det även spelare som Gomes, Klose, Muller och Schweinsteiger. Tyskland kommer att vinna här inför hemmapubliken och bör kunna göra det med minst ett par mål, trots att det är en träningsmatch.

Bosnien var ett underskattat fotbollsland innan VM-kvalet drog igång. De var då ytterst nära att ta sig till VM med fick till slut ge sig i kvalmatcherna mot Portugal (0-1, 0-1). De mötte Sverige i helgen i en träningsmatch, förlust 2-4, och övertygade inte nämnvärt i den matchen. Det var ett ungt svenskt landslag de mötte och de skulle egentligen inte ha gjort mer än ett mål. Nu möter de ett betydligt starkare motstånd och det är oundvikligt att de inte kommer att få hämta några bollar ifrån det egna målet. Bosnien har också på de fem senaste matcherna bara vunnit en match, mot Ghana, och släppt in hela 13 mål på dessa fem matcher. Visserligen har de mött på bra motstånd i form av Spanien och Portugal, men med tanke på förlusten senast mot Sverige så borde inte självförtroendet vara på topp. Den här matchen är bara en träningsmatch för Bosnien och jag tror inte att de tar det allt för allvarligt om de skulle förlora här med ett par bollar.

Tyskland skall vara mer motiverat här med tanke på att de skall spela VM om en dryg vecka. De har ett bättre lag med fantastiskt målfarliga spelare längst fram. Att dem skall kunna vinna med två mål håller jag som högst troligt och går därför in här med en liten insats.

Lycka till!

/Josef