Det är lite tunt utbud denna fredag men jag har ändå hittat ett fint spel från den franska ligan. Serien börjar gå mot sitt slut och det är viktiga matcher på gång i varje omgång. Jag har valt att lita på ett starkt hemmalag här.

  • Match: Arles – Nantes (Franska Ligue 2)
  • Tips: 1
  • Odds: 1,90 @ 10bet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 2010-04-30 20.30

Analys:

Arles är ett topplag i ligan och ligger på en uppflyttningsplats i dagsläget, bara tre poäng före laget nedanför. De behöver vinna här på hemmaplan för att hålla undan för lagen under dem i tabellen. På hemmaplan är dem otroligt starka och har bara förlorat en match av 17 spelade matcher. De har dessutom bara släppt in 9 mål på dessa hemmamatcher och mycket talar för att dem tar en ny vinst även här. Formen är också på topp och Arles har 4 vinster och 2 oavgjorda på de 6 senaste matcherna. Arles har också 4-1-0 på de fem senaste hemmamatcherna och är stor favorit i mina ögon. De har nu även trycket på sig att vinna för att inte tappa sin 3:e plats i ligan. En vinst här skulle ta dem ännu närmare den högsta ligan.

Nantes har haft en något ojämn säsong hittills i år. De började väldigt bra men hade en usel period i mitten av serien med 10 förluster på 14 matcher. De sista 10 matcherna har det sett bättre ut men de har ingen vinst på de tre senaste matcherna. Jag tror att formen är på väg nedåt och att laget får det svårt här på bortaplan mot hemmastarka Arles. Nantes är inget bra bortalag heller och har bara en vinst på de 10 senaste bortamatcherna. De ligger på en 13:e plats i ligan och har bara 5 poäng ner till nedflyttningsplats. De möter bra lag i de sista matcherna i ligan men har Ajaccio hemma i nästa match och satsar nog allt krut i den matchen. En eller ett par poäng till bör räcka för att dem skall klara sig kvar.

Oddset är alldeles för bra för att avstå ifrån här, nästan 2 ggr pengarna. Arles måste vinna och är urstarka hemma, samtidigt som Nantes inte imponerat alls den sista tiden.

Lycka till!

/Josef