Återigen dags för Champions league-spel, två tuffa matcher står på schemat och det är klart att vi kommer att hålla extra koll på dem matcherna idag. Jag har dock valt ett annat spelobjekt där hemmalaget inlett starkt, och möter nu ett lag som skall befinna sig på den undre halvan. Oddset är mer än godkänt.

  • Häcken – Trelleborg
  • Tips: 1
  • Odds: 1,85 @ Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-03-30 19.00

Analys:

Häcken var innan serien började tippade att bli ett topplag av många experter och det här var året då dem på allvar skulle börja utmana topplagen. Det är ingen överraskning för de flesta då laget gjorde en fantastisk fin säsong förra året och slutade på en 5:e plats. Häcken har också börjat starkt i år och tagit två raka vinster mot Djurgården och nu senast även mot IFK Göteborg. Häcken är ett starkt hemmalag och kommer att vara väldigt svårslagna på Rambergsvallen den här säsongen. Truppen är jämn och bra och består av spelare som spelar för varandra som ett lag. Därtill är det förstås kryddat med några utlandsproffs från bl.a. Nigeria och Brasilien. Mathias Ranégie fick sitt stora genombrott förra året och honom måste Trelleborg hålla koll på, trots att han inte börjat säsongen bra så är han farlig framåt. Rutinerade Jonas Henriksson är också viktig för laget och gör sällan en dålig match.

Trelleborg gjorde en helt ok säsong förra året och slutade på en stabil mittenplacering. Laget är i stort sett intakt sedan förra året så det är troligt att dem hamnar på en liknande placering även i år, eventuellt ett par platser längre ner i tabellen. I år har dem börjat serien med två oavgjorda matcher, mot Halmstad och Kalmar FF. Spelet har ännu inte varit mycket att jubla åt, även om det såg något bättre ut i andra halvlek mot Kalmar senast. Dem är erkänt starka på hemmaplan och kommer att vara svåra att slå där för alla lag i ligan. På bortaplan däremot har dem haft det desto svårare genom åren och vann t.ex. bara 2 matcher på bortaplan förra året. Jag tror att bortaspelet kommer att vara lagets svaga punkt även den här säsongen. Truppen är som sagt näst intill oförändrad men jag tycker ändå att anfallet ser intressant ut med spelare som Sjöhage, Pode, Jensen och även Drugge som också kan spela på mittfältet.

Med tanke på Häckens fina form och spel i de inledande matcherna så kommer Trelleborg att få det svårt här. Kan Häcken hålla koll på Trelleborgs kontringar och framförallt deras fasta situationer, så skall dem vinna här. Trelleborg är inte lika bra på bortaplan och oddset på 1,85 tycker jag är väl värt ett spel.

Lycka till!

/Josef