Vi börjar helgen med ett speltips från en landskamp i fotboll. Det ena laget dras med lite problem och kommer troligtvis att testa flera nya spelare. Jag väljer att ta ställning här till ett fint odds.

  • Match: Slovakien – Kamerun
  • Tips: Slovakien (Draw no Bet)
  • Units: 6/10
  • Odds: 2,33 @Sbobet
  • Spelstopp: 2010-05-29 14.00

Analys:

Slovakien är klart för VM efter att ha vunit gruppen före lag som Tjeckien och Slovenien. De förlorade dock hemma mot Slovenien i gruppspelet men slog Polen hemma i sista matchen och knep förstaplatsen. Inför VM har de vunnit mot USA men har nu på slutet på två raka förluster mot Norge och Chile. Jag tror att dem behöver en vinst här mot Kamerun för självförtroendet för att inte komm till VM med en massa förluster i ryggen. Slovakien har en relativt anonym trupp men ett par spelare som kan vara värt att hålla ögonen på. Framförallt handlar mycket om Napolis Marek Hamsik, mittfältaren är lagets stora stjärna och en mycket duktig fotbollsspelare. De har drabbats av ett par skador på deras anfallare och det råder vissa tvivel kring vilket lag som ställs på planen här idag. Jag tror ändå på ett relativt hungrigt lag och de kan mycket väl ta en vinst här om de har lite flyt i avsluten.

Kamerun har inte heller övertygat jämnvärt inför VM och kommer att få det tufft i VM. Mer information om det kommer i Inför VM rapporterna. De spelade 0-0 mot Georgien i den senaste träningsmatchen men testade då en del nya spelare. Bl.a. var lagets stora stjärna Etoo inte med då men de hade ändå spelare som Makoun, A. Song, R. Song och Webó med i startelvan. Georgien vann inte en enda match i kvalet och borde, trots Kameruns rotation i truppen, ha besegrats. Slovakien är ett klart bättre lag än Georgien och Kamerun måste verkligen spela på topp för att vinna här. Jag tror att tränaren väljer att fortsätta testa några nya spelare här, vilket gör att resultatet kommer lite i andra hand. Jag tror inte att Kamerun vinner här och väljer därför att lägga en slant på Slovakien pga det fina oddset vi får.

Matchen spelas på neutral plan i Österrike och spelet är ett så kallat Draw no Bet, insatsen tillbaks vid oavgjort. Vinner Kamerun så förlorar vi allting, jag väljer därför att gå in ganska hårt på det här tipset. Men tänk på att det är en vänskapsmatch, medelinsats räcker gott och väl.

Lycka till!

/Josef