Jag startar igång igen efter ett uppehåll med ett spel från andra sidan atlanten. Två spelare drabbar samman i US Open och jag har valt en vinnare.

  • Match: Albert Montanes – Carsten Ball
  • Tips: 1
  • Odds: 2,01 @ Pinnacle
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-02-09 15.00

Analys:

I US Open kan man sällan hitta spelvärda odds så här tidigt in i turneringen men jag tycker definitivt att jag har ett mycket bra tips till dagens tennis.

Albert Montanes är en klart duglig spelare på den här nivån och är rankad som nummer 23 i världen just nu. Han är t.ex. rankad före spelare som Ferrero, Nalbandian och Wawrinka. Montanes är dock en av de spelare som spelat flest turneringar i år och det enda frågetecknet sätter jag vid hur sliten spelaren är för tillfället. Klart är i alla fall att Montanes stigit i rankingen stadigt de senaste åren och har aldrig varit så högt upp på rankinglistan som nu. I år har han vunnit två turneringar och i de tävlingar som han har åkt ut i tidigt, så har han oftast gjort det mot bättre rankat motstånd. Jag tror att Montanes är klassen bättre än sin motståndare idag och vinner här. Han har större rutin och vill gå så långt som möjligt i den här fina turneringen.

Carsten Ball är betydligt mer orutinerad i dessa sammanhang, 23 år gammal att jämföra med Montanes 29 år. Carsten Ball är dessutom rankad så högt som 145:a och har i år bara vunnit två matcher mot spelare som är rankade under 100-strecket. Jag ser inte mycket som talar för Ball i den här matchen. Han har inte mött särskilt bra motstånd under året och har haft det svårt mot bättre rankade spelare sedan han gjorde sin proffsdebut. Carsten var en duktig juniorspelare och har nu framtiden för sig. I den här matchen har han dock inte något att hämta mot Montanes.

Jag tycker att 2,01 i odds på att Montanes skall vinna är ett alldeles för bra odds för att avstå ifrån. Rankingen, spelet och Montanes rutin talar för honom. Passa på att spela tidigt, oddset kommer säkert sjunka under dagen. Allt över 1,80 är spelvärt. Själv spelar jag också en liten slant på setsiffrorna 3-0, 3-1 till spanjorens fördel, oddset ligger runt 5 ggr pengarna på dessa.

Lycka till!

/Josef