Djurgården gjorde en usel insats igår men vi tar nya tag idag. Två lag med bra form drabbar samman och väljer att ta ställning till hemmalagets fördel.

  • Match: Örebro SK – Kalmar FF
  • Tips: Örebro (DnB)
  • Odds: 1,60 @ 10bet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 2010-09-28 19.00

Analys:

Örebro har en kanonchans här att ta ett ordentligt grepp om 3:e platsen i allsvenskan. Formen på hemmaplan är riktigt bra och laget har faktiskt bara förlorat en enda match på de 9 senaste hemmamatcherna. ÖSKs facit på hemmaplan är 9-0-3 och de tre förlusterna har kommit mot Elfsborg, Häcken och Malmö FF. Örebro skulle vara storfavorit här i vanliga fall men till den här matchen saknas tyvärr Gerzic på mittfältet, ett tungt avbräck. Det gör att matchen blir mycket jämnare då han ligger bakom mycket av det offensiva spelet. Formen är ändå god och jag tycker att de skall ha goda möjligheter att ta en vinst här på hemmaplan.

Kalmar har faktiskt också haft bra form på slutet, 3 raka vinster, men har haft svårigheter när de spelat på bortaplan. De slog visserligen AIK borta senast men hade innan dess 3 raka förluster på bortaplan. Till den här matchen får man dessutom klara sig utan bl.a. Tobias Eriksson och Erik Israelsson. Det finns ändå flera duktiga brassar i laget som kan göra det svårt för Örebros backar. Kalmar ligger i mitten av tabellen men har bara 1 poäng upp till IFK Göteborg på 5:e platsen. Det kommer alltså att bli en tuff match här då båda lagen vill uppåt i tabellen.

Jag tycker att 1,60 på att Örebro skall vinna är väldigt bra, insatsen tillbaks vid oavgjort, och spelar den ganska hårt. Motsvarande möte förra året slutade med hemmaseger, 2-1, och det kan bli något liknande här idag.

Lycka till!

/Josef