Millwall vann enkelt igår med 5-0 och handicapspelet var aldrig i någon fara. Formen är på topp nu med sju raka vinster och jag hoppas att det kan fortsätta. Idag har jag hittat en match där de båda lagen har helt olika formkurvor och jag litar på statistiken och spelar.

  • Match: Osasuna – Almeria
  • Tips: X2 (Dubbelchans)
  • Odds: 1,71 @ Betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 2010-03-28 17.00

Analys:

Osasuna har visserligen mött på bra motstånd de senaste matcherna men formen och självförtroendet är verkligen inte på topp just nu. Laget har 0-1-4 på de fem senaste matcherna och har inte vunnit på 7 matcher. Osasuna har dessutom bara lyckats göra ett enda mål på fyra matcher, vilket är riktigt dåligt. På hemmaplan är Osasuna väldigt målsnåla och har bara 12 insläppta mål och har gjort lika många mål framåt på 13 matcher. Det lutar åt en målsnål match, max 2-3 mål, och max ett kryss för hemmalaget.

Almeria går desto bättre i ligan och har bara en förlust på de 9 senaste matcherna. Enda plumpen i protokollet kom mot Valencia på bortaplan, vilket inte är mycket att säga om. De spelade 2-2 mot Barcelona, på hemmaplan, för inte så länge sedan, så det finns kapacitet i laget. I senaste matchen vann laget hemma mot Zaragoza efter mål av Uche, som jag tror hemmaförsvaret kan få problem med. Trots att bortaspelet inte sett övertygande ut under säsongen så tror jag på bra chans här idag. Henok Goitom, ett av få svenska inslag i La liga, har fått spela mycket på slutet och honom skall vi naturligtvis också hålla ögonen på.

Oddset kan tyckas lite lågt, men med tanke på Osasunas dåliga form och att dem haft svårt att göra mål på slutet, så känns spelet vettigt. Almeria har riktigt bra form och brukar oftast göra mål i sina matcher. Det tror jag kommer bli viktigt i den här matchen med tanke på att Osasunas matcher oftast blir målsnåla.

Lycka till!

/Josef