Idag har jag hittat ett riktigt intressant spel. Bortalaget är formstarkast i hela ligan och ger över 2 ggr pengarna vid vinst.

  • Mjällby – Djurgården
  • Tips: 2, spel utan kryss
  • Odds: 2,05 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 2010-09-27 19.00

Analys:

Spelet heter ”spel utan kryss”, vilket innebär att vi får insatsen tillbaks vid oavgjort.

Djurgården är inne i en riktig formtopp för tillfället. Laget har 5-0-1 på de 6 senaste matcherna och har nu häng på Elfsborgs 4:e plats. Det som dock imponerat mest på mig är att Djurgården bara släppt in 3 mål på de 6 senaste matcherna. Försvarsspelet har alltså funkat utomordentligt bra, vilket är grunden till att vinna matcher. Sharbel Touma har även han spelat otroligt bra på slutet och ligger bakom nästan allting i anfallsväg. Dessutom har Djurgården flera duktiga, unga finska spelare, som nu har kommit in bra i laget. Håll gärna koll på tekniske Hämäläinen på mittfältet. Djurgården jagar Elfsborgs 4:e plats och bör ha stor motivation att vinna här idag. Dessutom pekar formen i zenit så den är det inga fel på.

Mjällby har gjort allt annat än rosat marknaden på sistone. Laget har inte vunnit på de 5 senaste matcherna i ligan och har 0-3-2 som facit på dessa matcher. Dessutom har Mjällby bara en vinst på de fem senaste hemmamatcherna och 4 gjorda mål på dessa. Det vanligtvis så hemmastarka Mjällby har alltså haft förtvivlat svårt att vinna några matcher på slutet, till och med på hemmaplan. Man har förlitat sig väldigt mycket på snabbe El Kabir på topp men El Kabir har nu gått mållös från de 4 senaste matcherna. Inte heller har Ekenberg nätat på slutet och spelet har hackat rejält under hösten. Till den här matchen får man klara sig utan Juan Robledo och Tobias Grahn. Huruvida Grahn ses som ett avbräck eller inte får andra avgöra. Trots hemmaplan så ser Mjällbys chanser till vinst, väldigt små ut här idag.

Mycket talar kanske för kryss här men ska något lag avgå med en seger så bör det vara Djurgården. Laget är fyllt av självförtroende efter hemmavinsten mot Malmö FF senast och spelet har sett riktigt bra ut vissa stunder. Spelas som en DnB med medelinsats.

Lycka till!

/Josef