Cardiff gjorde sin plikt igår, även om det var knappt. Dagens tips hämtas från den spanska ligan där jag tror på en målrik match mellan två helt olika lag.

  • Match: Mallorca – Real Sociedad
  • Tips: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,14 @ 188bet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 2010-09-26 17.00

Analys:

Mallorca är ett av de starkaste hemmalagen i ligan, det känner vi till. Men dom gör också en hel del mål på hemmaplan, förra säsongen t.ex. så snittade laget 2,21 mål per match på hemmaplan. De spelade också fler matcher som slutade över 2,5 mål än tvärtom. Den här säsongen har dom börjat lite knackigt men då ska vi komma ihåg att Mallorca mött bl.a. Bilbao borta och Real Madrid hemma. Mallorca har bara gjort två mål hittills under de fyra första matcherna på säsongen, vilket inte är godkänt. Nu har dom ett utmärkt läge att öka på målskörden när nykomlingen Real Sociedad kommer på besök. Normalt sett skall Mallorca vinna enkelt här men jag tror på en jämnare match idag där ändå Mallorca till slut drar det längsta strået.

Real Sociedad skall inte underskattas trots den tveksamma inledningen på säsongen. Senast förlorade laget klart men var innan dess nära att ta poäng mot Real Madrid och ytterst nära att vinna borta mot Almeria. Men mitt tips grundar sig ändå på Sociedads målfabrikation i de inledande matcherna. De har gjort mål i alla matcher hittills men också släppt in en hel del, 5-7 i målskillnad har laget på de första fyra matcherna. Raul Tamudo verkar ha hittat formen direkt på säsongen och har gjort 3 mål på de 3 senaste matcherna. Gör Tamudo mål även här så bör det bli minst 2,5 mål här i matchen. Tre av de fyra senaste matcherna för Real Sociedad har slutat med 3 mål eller fler.

Mallorca är oerhört starka hemma och jag tycker att man kan spela den raka ettan till 2 ggr pengarna också. Själv spelar jag medelinsats på över 2,5 mål samt en liten slant på ”Mallis”.

Lycka till!

/Josef