Idag är det en ny start på veckan och jag tycker mig ha hittat en säkert spel ifrån vår svenska fotbollsliga. Hemmalaget är i grunden mycket bättre och jag väljer att testa oddset här.

  • Match: IFK Norrköping – Brage
  • Tips: 1
  • Odds: 1,70 @ Expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 2010-04-26 19.00

Analys:

Det har inte gått så många omgångar i superettan än, men jag tycker Norrköping ska ha en väldigt bra chans att ta ytterligare en vinst här på hemmaplan. Brage har inlett säsongen svagt och har inte imponerat.

Norrköping slog i första matchen en annan nykomling, Öster, på hemmaplan med 3-0 och imponerade då väldigt mycket. Senast förlorade Norrköping en jämn match mot ett Assyriska som förmodligen kommer att tillhöra den övre halvan i år. Till den här matchen är revanschlusten stor och på hemmaplan bör dem återigen ses som stora favoriter mot nykomlingen Brage. IFK Norrköping har ett intressant lag med rutinerade Arvhage i försvaret och unge Telo, mittfältaren som gjort två mål på två matcher. På mittfältet spelar även brassen Daniel Bamberg och i anfallet hittar vi Mwafulirwa, landslagsman från Malawi. Norrköping hade en dålig säsong förra året och måste prestera bättre i år. Första steget blir att slå Brage här på hemmaplan.

Brage är som sagt nykomlingar i Superettan och lyckades ta sig dit genom att vinna kvalet mot Qviding. De är tippade att hamna i botten av tabellen och dem går en tuff säsong till mötes här. Försvarsmässigt kan dem säkert hävda sig i superettan men anfallsmässigt måste dem skärpa till sig om dem vill klara sig kvar. I premiärmatchen förlorade dem, lite oturligt, borta mot Sundsvall med 1-2 efter ett insläppt mål med bara några minuter kvar. Senast spelade dem 0-0 mot Trollhättan, ett av de andra tippade bottenlagen, trots att dem spelade med en man mer de sista tjugo minuterna. Här är dem såklart inte favoriter, på bortaplan mot Norrköping, och jag tror att dem förlorar med uddamålet här.

Oddset borde ligga runt 1,50 i mina ögon men 1,70 är värt ett spel tycker jag. Norrköping skall vinna och har inlett lovande spelmässigt.

Lycka till!

/Josef