Jag startar igång den här helgen med ett tips hämtat från de brittiska öarna. Hemmalaget har inlett säsongen starkt och jag tror på ny vinst idag.

  • Match: Cardiff – Millwall
  • Tips: 1 (Cardiff vinner)
  • Odds: 1,80 @ Betfred
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 2010-09-25 13.00

Analys:

Båda lagen kommer till den här matchen med en förlust i bagaget. Cardiff är dock det starkare laget av de två och jag tror att dom kniper en seger här.

Cardiff har börjat säsongen starkt och befinner sig på en 3:e plats i tabellen just nu. På hemmaplan har laget inte förlorat på de 3 första hemmamatcherna. 2 vinster och en oavgjord har det blivit hittills. Det är också imponerande att se att laget har 7-1 i målskillnad på dessa matcher trots att dom mött lag som Hull och Doncaster. Cardiff har nu förlorat de två senaste matcherna, båda på bortaplan, men känner sig säkert bekvämare med att spela hemma på Cardiff City Stadium. De som har bra minne kommer ihåg att Cardiff hamnade på playoff-plats förra säsongen och var även då väldigt starka på hemmaplan. I anfallet finns flera duktiga målgörare, t.ex. Chopra, Bothroyd och inte minst Bellamy från Man C.

Millwall spelade förra säsongen i League One och kvalade upp till The Championship inför denna säsong. Även Millwall är ett starkt hemmalag, men inte alls lika bra när dom spelar på bortaplan. Hittills har laget inlett godkänt för att vara nykomling men senast förlorade Millwall hemma mot Watford med hela 1-6. Frågan är hur laget hanterar en sån förlust? Att dessutom åka till Cardiff och försöka ta poäng på bortaplan är inte det lättaste heller för en nykomling med sargat självförtroende. Formen är inte heller skrämmande bra och laget har inte vunnit på de 3 senaste matcherna. Det finns inte mycket som talar för Millwalls fördel här, ettan känns säker.

Jag tror att Millwall riskerar en ny förlust här och tippar Cardiff, rak etta, till dugliga 1,80 i odds.

Lycka till!

/Josef