I VM stundar slutspel snart och flera av de stora nationerna har spelat med kniven mot strupen i de sista matcherna. Idag tror jag att ytterligare en stor nation krånglar sig vidare till slutspelet.

  • Match: Slovakien – Italien
  • Tips: Resultat 0-1, 0-2, 1-2
  • Odds: 6,00-7,00-10,00 @ Unibet
  • Units: 2/10 på varje resultat, totalt 6
  • Spelstopp: 2010-06-24 16.00

Analys:

Slovakien ligger sist i grupp F med bara en inspelad poäng mot Nya Zeeland. Spelet har inte sett särskilt bra ut och det syns tydligt att dom inte räcker till i dom här sammanhangen. I senaste matchen mot Paraguay förlorade Slovakerna med 0-2 och skapade ingenting av värde framåt då i den matchen. Nu möter dom ett minst lika bra lag i Italien och trots att det finns en liten möjlighet till avancemang här så bör de få det väldigt svårt idag. Slovakiens offensiva spel har stått för ett enda mål framåt hittills i VM och då motståndet varit Nya Zeeland och Paraguay så är detta inte särskilt imponerande alls. Lagets stjärna, Hamsik, har inte kommit igång alls och lille Weiss som varit bäst i laget hittills kommer att få en tuff dag mot det italienska försvaret. Slovakien förlorade som sagt med 0-2 senast och det kan bli något liknande här idag.

Italien har allt i egna händer inför den sista matchen i gruppspelet, vinst så är laget klart för avancemang. Vid oavgjort så måste Paraguay vinna över Nya Zeeland för att Italien skall gå vidare, oavgjort även i den matchen kan räcka men då gäller målskillnad. Det är mycket matematik i sista gruppspelsmatchen men här skall Italien vara så pass bra att dom skall kunna slå  Slovakien. Hittills har inte Italien övertygat över huvud taget men de brukar alltid ta sig vidare till slutspelet, även om laget i år inte håller lika hög klass som de tidigare årgångarna. Jag är övertygad om att Italien gör det första målet här och sedan ligger och bevakar resten av matchen. Oddset på Italien är något lågt så jag väljer istället att spela några resultat på matchen. Det är dag för Italien att hålla nollan här och det brukar inte bjudas på några målkalas när Italien spelar.

VM har haft många oväntade resultat så här långt och det är inte omöjligt att vi kan få se en liten skräll även här. Därför hålls insatserna låga på den här matchen. 0-1, 0-2, 1-2 spelas med liten insats.

Lycka till!

/Josef