Tipsförslagen rullar på och formen börjat peka uppåt. Idag har jag hittat ett ruggigt starkt hemmalag som möter ett mycket överkomligt motstånd.

  • Match: Nottingham – Crystal Palace
  • Tips: 1
  • Odds: 1,75 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 2010-03-23 20.45

Analys:

Nottingham har spelat ojämnt på slutet med många förluster på bortaplan, men idel vinster på hemmaplan. Laget ligger på en tredjeplats i ligan för tillfället och har 8 poäng upp till en av direktplatserna till Premier League. En vinst här är ett måste om dem vill kunna sätta lite press på West Bromwich som ligger på platsen ovanför. Nottingham har varit som dag och natt på hemma respektive bortaplan på slutet. 6 raka förluster på bortaplan har det blivit efter att laget haft kanonform innan dessa förluster. På hemmaplan har laget varit otroligt stabila och har inte mindre än 11 raka hemmavinster i ligan. Det är naturligtvis ett imponerande facit och Nottingham är tillsammans med Newcastle, det bästa hemmalaget i Premier League. Nottingham har fler matchvinnare och jag tror att dem tar ytterligare en seger här mot ett svagt Crystal Palace.

Crystal Palace har gått tungt i ligan efter sitt poängavdrag, vilket man kan förstå. Laget ligger på en nedflyttningsplats för tillfället men har inte gett upp hoppet då det inte skiljer mer än en poäng upp till en placering ovanför strecket. Formen är dock svag och laget har 1-2-2 på de fem senaste matcherna. Senast tappade laget en 2-0 ledning i paus till 2-2, och det råder inga tvivel om att Crystal P har svårigheter att vinna matcherna. Visserligen har Crystal P spelat en hel del oavgjort på slutet, speciellt på bortaplan, men nu tror jag att dem får vika sig.

Nottingham är helt klart det bättre laget här och skall kunna ta en seger på hemmaplan där dem visat sig kunna vinna matcher. Men anfallare som Blackstock och Earnshaw på topp så är chansen till mål stor. Oddset är klart godkänt och jag väljer att spela här med medelinsats.

Lycka till!

/Josef