Dagens tips är hämtat från den belgiska ligan där det normalt sett skall skilja ett par klasser emellan lagen.

  • Match: Cercle Brugge – Eupen
  • Tips: Cercle Brugge -1, 1,5
  • Odds: 2,02 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 23/10 20.00

Analys:

Cercle Brugge har haft väldigt fin form på slutet och dom har 4-1-0 på de 5 senaste matcherna. Laget tog bland annat en meriterande seger senast hemma mot starka Anderlecht med 1-0, vilket är ett gott tecken. Cercle Brugge har 4-2-0 på de 6 hemmamatcherna än så länge och hela 12-6 i målskillnad. Det innebär alltså att laget är obesegrat hemma och får anses vara stora favoriter här när jumbon kommer på besök. Intressant att notera är också att av lagets totalt 15 mål så har alltså 12 mål kommit på hemmaplan. Iachtchouk har bra målform på slutet med 4 mål på fem matcher. Kan han öppna målskyttet tidigt även idag så tror jag att Cercle Brugge vinner ganska enkelt.

Eupen är nykomlingar i den högsta ligan och fick platsen genom ett kval tidigare i år. Säsongen har inte börjat särskilt bra och laget befinner sig på sista plats i tabellen. Eupen hade också 10 raka matcher utan vinst innan laget senast vann hemma mot Sint-Truiden med hela 6-0, och tog första vinsten för i år. Jag tror att det var en riktig urladdning som kan sitta i huvudet på spelarna inför dagens match. Jag tror också att lagen är egentligen alldeles för bra för Eupen och dom kommer att gå en tuff säsong till mötes. Försvarsspelet har sett darrigt ut och laget släpper in 3 mål per bortamatch, vilket gör det ännu svårare att vinna några matcher. Intressant är också att laget dragit på sig 4 röda kort på de senaste 5 matcherna, kanske ett tecken på att spelarna inte hänger med riktigt i den högre divisionen…?

Cercles hemmaplan bör avgöra till deras fördel här. Jag har svårt att se Eupen ta några poäng alls här och jag tycker att oddset på handicapspelet är värt att spela till medelinsats.

Lycka till!

/Josef