Idag hämtas dagens speltips från allsvenskan. Hemmalaget ser starkt ut och bör ta en ny seger på hemmaplan.

 

  • Match: Helsingborg – Halmstad
  • Tips: 1
  • Odds: 1,53 @ Pinnacle
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 2010-05-22 16.00

Analys:

Helsingborg leder fortfarande Allsvenskan trots att laget förlorade senast mot Kalmar FF på bortaplan. Då förlorade skåningarna med 0-1 efter att ha spelat med en man mer i över en timme. Nu är det hemmaplan och där har Helsingborgarna 6 vinster på lika många matcher. Formen är ändå bra och laget har 3-1-1 på de fem senaste matcherna. Jag tror att dem fortsätter sin fina vinstsvit på hemmaplan och visar att förlusten senast bara var en engångsgrej. Helsinborg har visat att man klarat sig bra utan Henrik Larsson och det är istället andra som tagit hans jobb. De har ju spelare som Cristoffer Andersson, Erik Edman, Mattias Lindström, Marcus Lantz och Rasmus Jönsson. Edman har ju även en hel del landskamper på kontot samt flera års spel ute i Europa, tveksamt om han spelar idag då familjen väntar tillökning. Erik Sundin saknas dock i hemmalaget vilket är ett litet avbräck. Helsingborg bör ändå kunna ta en ny seger mot bortasvaga Halmstad på, de är stor favorit här och jag tycker att det är värt ett spel.

Halmstad vann senast hemma mot Djurgården med 2-0 men hade innan dess tre raka förluster. Halmstad är inte alls lika bra borta som på hemmaplan och när de skall ta sig an serieledarna på bortaplan så tror jag inte att Halmstad kommer att gå för vinst, de är nöjda med ett oavgjort resultat. Formen är ganska svag och de har 2-0-3 på de fem senaste, varav alltså 3 förluster på 4 matcher. Målskillnaden på bortaplan är också under all kritik, 2-12 på 6 matcher, vilket vittnar om att laget inte trivs alls utanför Halmstads gränser. De har trots detta dystra bortafacit en intressant trupp med bl.a. spelare som Görlitz, Raskaj, Tommy Jönsson och Marcus Olsson, (som är bror till Martin Olsson i Blackburn). Dessutom finns Anselmo i laget, denne Anselmo gjorde båda målen senast när Djurgården besegrades med 2-0.

Jag tror att Helsingborg kommer visa sig vara det starkare laget här och tar ytterligare en ny seger och drar ifrån i toppen. Oddset är något lågt men jag väljer att spela med medel insats.

Lycka till!

/Josef