Idag har jag hittat ett spel från Allsvenskan som är värt att titta närmare på. Inget av lagen har imponerat hittills men jag har valt ut ett specialspel som känns bra på förhand.

  • Match: Djurgården – Åtvidaberg
  • Tips: Bortalaget att göra mål= Nej
  • Odds: 2,10 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 2010-04-20 19.00

Analys:

Djurgården har haft en minst sagt tung inledning på säsongen och har 1-2-3 på de 6 inledande matcherna i ligan. De lyckades dock vinna sin senaste hemmamatch mot Trelleborg med 3-0 och övertygade då rejält. De förlorade visserligen senast men positivt för laget är att dem nu har gjort mål i tre raka matcher. På hemmaplan är dem dessutom hjälpta av sin hemmapublik och chansen är stor att dem skall kunna peta in minst ett mål här. De har dessutom bara släppt in ett enda mål på de tre hemmamatcher laget spelat hittills. Djurgården har trots detta haft lite problem i backlinjen och mot Åtvidaberg bör nollan kunna hållas.

Åtvidaberg har usel form och har börjat Allsvenskan med två oavgjorda och 4 förluster. Men det som gjorde att jag fastnade för det här oddset var att Åtvidaberg inte gjort ett enda mål framåt hittills. Visst kommer det viktiga första målet att komma snart men sådant här är också något som kan sätta sig i skallen på spelarna. De har hållit nollan i två av de senaste tre matcherna och vet att det här är en viktig match mot en bottenkollega. Deras prioritet kommer att ligga i att hålla tätt bakåt och försöka ta poäng här på bortaplan.

Oddset ligger på 2,10 på expekt och är värt ett spel tycker jag absolut. Djurgården är vanligtvis ett bra hemmalag men har haft det svårt med att vinna. Det lutar åt en målsnål match här beroende på när och om Djurgården gör det första målet. Det kan mycket väl bli 0-0 för Åtvidaberg även här.

Lycka till!

/Josef