Argentina gjorde sitt jobb häromdagen och tipset gick in med god marginal. Idag går vi vidare med VM och hittar en match där ett av lagen blivit alldeles för stor favorit.

  • Match: Ghana – Australien
  • Tips: X2 (Double Chance)
  • Odds: 1,94 @ Ladbrokes
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 2010-06-19 16.00

Analys:

Ghana gjorde, trots vinsten senast, en ganska blek insats mot Serbien. De lyckades vinna efter ett mål sent i matchen. Matchen var dock jämn och det var mest Serbiens dåliga offensiva spel som gjorde att Ghana kunde hålla nollan då. Ghana spelade även med en man mer den sista kvarten, men det krävdes en ordentlig tabbe från det Serbiska försvaret för att Ghana skulle spräcka nollan, på straff alltså. Ghana saknar som bekant Essien i laget och kommer att få möta på väldigt tufft motstånd här mot Australien. Ghana gillar att slå ur underläge och dom är inte vana vid att vara favoriter i så här stora sammanhang. Försvaret är starkt och det är bara Holland som lyckat göra mål på dom på de senaste fem matcherna. De är säkert nöjda med ett 0-0 resultat här.

Australien måste ta poäng här, helst vinna, eftersom de inte tog någon poäng alls i den första matchen. De är också säkerligen otroligt revanschsugna efter storförlusten senast mot Tyskland, 0-4. Det var en match som Australien faktiskt började bäst i, och de kunde med lite tur ha tagit ledningen. Istället gjorde Podolski det första målet redan i den åttonde minuten, sedan kunde Tyskarna spela ut. Australiensarna borde även fått en straff i matchen men fick istället en utvisning på Cahill. Australien är inte lika bra som för 4 år sedan när dom tog sig till åttondelsfinal, men de har ett lag med spelare som alltid ger 100 %. Att Cahill saknas i den här matchen är naturligtvis ett stort avbräck men de måste ta minst en poäng här för att drömmen om fortsatt VM-spel skall leva vidare ett tag till.

Jag tycker att Ghana har blivit alldeles för stor favorit här och när vi får nästa 2 ggr pengarna på X2 så måste det testas med en liten slant. Ghana imponerar inte och saknar Essien samtidigt som Australien saknar viktige Tim Cahill. Det kommer att bli en jämn match och X2 spelas med liten insats här.

Lycka till!

/Josef