Svårtippat i Champions League och vi går istället vidare till Europa League. Jag tycker mig ha hittat ett hemmalag som har goda möjligheter att vinna.

  • Match: Hamburg – PSV
  • Tips: 1
  • Odds: 1,75 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 2010-02-18 21.05

Analys:

Hamburg har efter en lite tyngre period spelat upp sig på slutet och har fem vinster på de åtta senaste matcherna. Dessutom har dem börjat ösa in mål också, 6 mål på de senaste två matcherna bådar gott inför framtiden. Med nyförvärvet Nistelrooy i laget har dem nu även fått en riktigt giftig anfallsbesättning, även Petric och vår svenske Marcus Berg spelar ju i Hamburg. Senast vann laget borta mot Stuttgart på ett imponerande sätt och jag tror att nu på hemmaplan så vill dem visa publiken att laget är bättre än vad resultaten i ligan visar. Hamburg ligger på en 4:e plats i ligan och den enda chans laget har att vinna en fin titel i år är i Europa League. Då krävs en seger här och jag tror att dem tar den, Nistelrooy avgör igen.

Psv har inte spelat dåligt i ligan på något sätt, 19 vinster och 4 oavgjorda är suveränt. Trots detta så skiljer det bara 3 poäng till Twente på andraplatsen och det vittnar om att ligan inte håller så hög klass trots allt. Psv är dock inget dåligt lag men dem har inte riktigt satts på prov i Europaspelet hittills. Lag som Cluj, Köpenhamn och Sparta Prag har besegrats på vägen hit. Det kommer att bli en svår bortamatch för Psv och dem vet att Hamburg kommer att gå för fullt här. Är säkert nöjda med oavgjort och det kan straffa sig mot ett Hamburg som kan göra mål när som helst. Toivonen måste göra en jättematch om Psv skall få med sig ett oavgjort resultat idag.

Kul med ett litet svenskmöte idag då Marcus Berg ställs mot Toivonen och Isaksson. Det lutar åt en målrik match och Hamburg är en vettig favorit här. Hamburg gör minst tre mål här och vinner, oddset till 1,75 duger men spelas med måttlig insats idag.

Lycka till!

/Josef